Hälsa och träning

Hälsocenter Gröndal erbjuder både ett brett träningsutbud och klassisk massage. Vårt träningsutbud varierar från klassisk gruppträning till de senaste trenderna inom området. Ambitionen är att erbjuda någonting för alla, gamla som unga, från lågintensiva pass till högintensiva, i vatten och på land. Välj att träna i grupp, med en PT eller enskilt. Du hittar information om tillträde och priser under menyvalet Om Hälsocenter Gröndal.

Träningsutbud
Massör
Gruppträning
Small Group Training
Styrketräning
Personlig tränare

Small Group Training

Under 6 veckor får du utvecklas i en mindre grupp om 4-10 personer tillsammans med en licencerad personlig tränare i det område som just du väljer att delta i. Alla tränar efter sin egen nivå och får därefter den hjälp med rörelser och utförande av övningar som behövs.

 

För alla som vill utveckla sin träning och få tips och inspiration är det här en jättefin chans att prova på hur det är att träna med personlig tränare på Gröndal. Ni kan vara arbetskamrater eller några kompisar med ett gemensamt mål eller enbart du själv som vill ha lite hjälp eller inspiration kring din träning. 

Small group training lämpar sig ypperligt för dig som fått ett FAR (fysisk aktivitet på recept) utskrivet och din PT har utbildning för att tolka ditt FAR och anpassa din träning efter dina förutsättningar.

3D-träning

3D-träning kan bäst beskrivas som en träningsform där du ska aktivera flera av kroppens muskelgrupper samtidigt och använda dig av naturliga rörelser, som knäböj, höftböj, pressövningar, utfall och rotationer samt utföra dem i alla tänkbara riktningar. Det gör att du blir smidig, jämnstark i hela kroppen och får bra balans.

Vi har löpande olika inriktningar på grupperna så håll utkik efter anslag och på hemsidan för aktuellt utbud. 

Small Group Training Nybörjare

Under 10 veckor får du som är ny inom träning och som aldrig tidigare prövat på gruppträning möjligheten att träna i en mindre grupp med personlig tränare, inga förkunskaper krävs.

Vi kommer att prova på flera olika träningsformer som vi erbjuder inom gruppträningen på Gröndal. Det blir bland annat: styrka, TRX, funktionell träning och core. Vi går igenom teknik och grundläggande kunskap om träning för att du på egen hand ska kunna fortsätta träna självständigt.

För mer information, kontakta nina.samuelsson@scania.com.

 

 

Styrketräning

Det finns fördelar med att träna upp styrkan oavsett om syftet är rehabilitera efter skada, motionsträning eller avancerad styrketräning. På Hälsocenter Gröndal finns maskiner för uppvärmning, konditionsträning och styrketräningsmaskiner samt fria vikter.

 

Instruktion för nya besökare

Som ny besökare erbjuder vi en kostnadsfri instrukion som omfattar en visning av gymmet (fria vikterna och maskinerna), faciliteterna samt genomgång av det träningsutbud som finns på anläggningen. En behörig instruktör går igenom inställningar på maskinerna och hur övningarna ska utföras på ett säkert sätt. 

I vår instruktion ingår ett förslag på ett enkelt basträningspass. Boka tid för instruktion i gymmet här >>

Trivselregler

När är det mycket folk på gymmet?

 

 

Personlig tränare

En personlig tränare (PT) hjälper dig att nå dina mål, oavsett om detta innebär att gå ner i vikt, förbättra din kondition eller bygga mer muskler. Utifrån dina mål skräddarsyr din PT ett upplägg som ger dig inspiration och motivation att göra vad som krävs för att nå dina uppsatta mål.

 

Träningen inleds med en kostnadsfri konsultation där en behovsanalys görs. Tillsammans fastställer vi förutsättningar och målsättningar genom att diskutera bland annat träningsbakgrund och hälsotillstånd. Utifrån detta utformas sedan ett personligt träningsprogram. Varje träningstillfälle dokumenteras så att varje framsteg tydligt kan ses och utvärderas. Träningen kan dessutom kompletteras med olika fysiologiska tester såsom kroppssammansättning, kondition, styrka och kroppshållning. Våra personliga tränare på Gröndal har kunskaper om träning/rehab och jobbar även med FAR (Fysisk aktivitet på recept).

Personlig tränare Gröndal

Anmälan

Våra personliga tränare på Hälsocenter Gröndal har kunskaper om träning/rehab och jobbar även med FAR (Fysisk aktivitet på recept). Vill du börja träna med en personlig tränare fyller du i en intresseanmälan, en tränare kontaktar dig sedan inom två arbetsdagar.

Gör en intresseanmälan

Boka en massage

Hälsocenter Gröndal erbjuder svensk klassisk massage som är en djupgående massage perfekt för stela, ömma och trötta muskler. Musklerna bearbetas genom knådningar och strykningar för att lösa upp spänningar i muskulaturen samt öka blodcirkulationen. 

Kostnader för samtliga utbud på Gröndal hittar du under avsnittet priser på sidan Om Hälsocenter Gröndal.

 

Våra massörer

Anna Karin Norberg

Anna-Karin Norberg är massageterapeut och erbjuder klassisk massage, triggerpunktsbehandling och stretch. Bokning sker via hemsida >>

Carolina Samuelsson

Carolina Samuelsson är  diplomerad massör och erbjuder svensk klassisk massage och triggerpunktsbehandling. Bokning sker via hemsida >>