Kick off inför Science Week

27-29 september 2017

Södertäljes framtida talanger

Södertälje Science Week startar redan i höst med en kick off för skolan. Den 27-29 september välkomnas alla Södertäljes grundskole- och gymnasieelever att bli medskapare i framväxandet av den nya framtidsarenan Södertälje Science Park. Som medarrangör anordnar Scania en rad spännande aktiviteter under dessa dagar.

Lär känna Scania

Som en naturlig del av Scanias vision att bli ledande inom hållbara transporter vill vi vara med och inspirera till kunskap och främja teknikintresset bland barn och unga. Under Kick off inför Science Week deltar Scania med spännande föreläsningar och workshops om bland annat vägen mot självkörande fordon och Scanias digitala positionering.

Scania och hållbarhet: Scania vill leda skiftet mot hållbara transporter. Det innebär att tillsammans med våra kunder fokusera på bränslesnåla, säkra och smarta transportlösningar, men också att investera i framtidens tekniker och tjänster. Samtidigt handlar hållbarhet om hur vi som företag driver vår verksamhet och hur vi uppträder i våra relationer med kunder, leverantörer, partners och varandra.

Scanias digitala positionering: Kom och se några av Scanias digitala tjänster och lär dig mer om hur de säljs. Vilka digitala tjänster tycker du att Scania borde utveckla i framtiden?

Vägen mot självkörande fordon: Vad är självkörande fordon och varför behövs de? Kom och lär dig mer om framtidens teknik och delta i ett spel där du tillsammans med dina kompisar får lösa flera problemställningar som Scania står inför.

Elvägar sätter spänning på framtiden! Vad är elvägar och hur fungerar de? Är de hållbara och när kommer de? Vi rätar ut en del frågetecken och mjukar upp en del utropstecken.

Låna en ingenjör!

Under Kickoff inför Science Week lånar Scania ut 25 ingenjörer till skolan.

Under dagen berättar de om sin egen resa, hur det är att jobba som ingenjör och hur det man lär sig i skolan kommer till nytta i arbetslivet.

Läs mer om Kick off skolan här