Scania Global Champion Trainee Program

Ansökan öppen till 5 januari

En unik karriärstart

Scania Global Champion Trainee Program ger dig en unik start på karriären och det nätverk och kunskap du behöver för att bli en framtida ledare i vår globala organisation.

Ansök här

Programmet har ett tvärfunktionellt samarbete med TRATON Group som syftar till att ge dig en övergripande förståelse för vår mångsidiga organisation. Programmet inleds med en grundlig introduktion och därefter varvas teori med praktik för att ge dig möjlighet att knyta värdefulla kontakter och få en bred kompetens.

Innehåll och upplägg

Programmet startar i augusti och pågår under 15 månader med möjlighet till tre månaders förlängning inom TRATON Group. Programmet börjar med en introduktionsperiod som ger dig en överblick över Scania. I introduktionen ingår studiebesök, körteori för lastbil samt monteringspraxis. Du kommer att vara en del av en gemensam onboardningprocess tillsammans med trainees från andra varumärken inom TRATON Group. Programmet inkluderar fyra praktikperioder, där en sker inom TRATON Group och en inom Scanias kommersiella organisation. Minst en period sker utomlands.

Du kommer dessutom att delta i gemensamma teamaktiviteter tillsammans med andra traineer och få ett fantastiskt nätverk.

Inriktningar

Scania Global Champion Trainee Program har flera olika inriktningar som speglar Scanias olika verksamhetsområden. Du väljer ditt intresseområde i ansökningsformuläret. Observera att traineetjänster inom produktion och logistik både finns i Södertälje och Oskarshamn. Läs mer om våra olika arbetsområden nedan.

Ansökan

Ansökningsperioden pågår mellan den 11 november 2019 - 5 januari 2020.

Scania Global Champion Trainee Program vänder sig till dig som är civilingenjör, civilekonom, systemvetare eller personalvetare med masterpåbyggnad. Du har nyligen avslutat dina studier eller har max ett års arbetslivserfarenhet. Du ska vara beredd att anta en personlig utmaning och utvecklas i en lärande organisation. Då programmet förbereder dig för ett arbete i internationell miljö är goda språkkunskaper en förutsättning.

I urvalsprocessen tittar vi på en kombination av dina erfarenheter, intressen, personliga egenskaper och formell utbildning/examen. Som ett led i processen använder vi oss av webbaserade tester. Under programmet har du din bas i Sverige, varvid erfarenhet från studier eller arbete i Sverige är meriterande.

Välj inriktning och placeringsort i formuläret. I ansökan bifogar du:
•    personlig presentation
•    CV
•    utdrag från betygsregister/ examensbevis

Skicka bara in ansökan till den inriktning du är intresserad av, vi kommer endast att behandla en ansökan per person. Ofullständiga ansökningar behandlas ej.

Scania Global Champion Trainee Program är öppet för ansökan för alla EU medborgare med en masterexamen som har verifierats av Universitets- och högskolerådet. Om du har en masterexamen från ett utländskt universitet ber vi dig att kontakta Universitets- och högskolerådet för att få din examen verifierad. Observera att detta kan ta från fem till nio månader.