You seem to be located in .
Vá ao seu site de mercado Scania para mais informações.
Portugal
region sprzedaży
Production units

Scania ökar närvaron på de arabiska Gulfmarknaderna – bygger anläggning för kompletta fordon i Dubai

Scania etablerar en industriell anläggning i Dubai för påbyggnad och utrustning av kompletta fordon. – Härifrån kommer vi att leverera fabriksfärdiga fordon av hög kvalitet som är anpassade till de krav och driftsförhållanden som gäller i regionen, sade Scanias produktionsdirektör Per Hallberg vid en ceremoni idag i samband med byggstarten i närvaro av bland andra Sveriges kronprinsessa Victoria.

Anläggningen kommer att ha en kapacitet för specialanpassning av ca 1 400 fordon per år och är belägen på en industritomt på 20 000 kvadratmeter i den expansiva ekonomiska frizonen Jebel Ali i Dubais hamnområde. Verksamheten, som inleds under andra halvåret 2008, omfattar inledningsvis fordon för anläggningstrafik, som tipp- och betongbilar, men den är även anpassad för framtida busskarossering.

Etableringen i Dubai är ett led i Scanias strategi för att stärka positionen på viktiga tillväxtmarknader.

– Vårt samarbete med utvalda leverantörer som är väletablerade på de arabiska marknaderna kommer, tillsammans med kortare led- och leveranstider som anläggningen i Dubai innebär, att vara till stor fördel för vår expansion i regionen, säger Per Hallberg.

Det råder en mycket hög efterfrågan på tunga lastbilar och bussar i regionen till följd av stora investeringar i infrastruktur och nybyggnation – inte bara i Förenade Arabemiraten, utan även i övriga Gulfstater. Marknaden för tunga lastbilar börjar närma sig 20 000 fordon per år. Även efterfrågan på bussar för turist- och kollektivtrafik ökar.

– I Scanias tillväxtscenario för 2009 och framåt ingår även att öka försäljningen i Gulfstaterna till nya segment och att ta marknadsandelar, säger Klas Dahlberg, som är regional försäljningsdirektör för regionen.

Senare i år inviger Scania även ett regionalt center för försäljnings- och serviceutbildning i Dubai.

– Utbildning och rekrytering av personal är viktig för att kunna öka försäljningen och utveckla servicemarknadsaffären i regionen, säger Klas Dahlberg.

För ytterligare information, kontakta Hans-Åke Danielsson, presschef,

tel 08 553 856 62