You seem to be located in .
Vá ao seu site de mercado Scania para mais informações.
Portugal
region sprzedaży
Production units

Scania stärker varumärket med egen klädkollektion

Scania ger sig in i modevärlden och lanserar en egen klädkollektion. I Scania Truck Gear Collection finns kläder anpassade för förarens livsstil – inte bara snygga och funktionella arbetskläder, utan även plagg för livet både i och utanför förarhytten.

– Målet har varit att ta fram de optimala kläderna för lastbilsförarens vardag. Därför var det uteslutet att ta färdiga kläder från hyllan och sy på  vår företagssymbol, berättar Anna Carmo e Silva, som ansvarat för projektet inom Scania. 

Scaniaförare över hela Europa har intervjuats om sina krav på kläder för arbete och fritid.  Intervjuerna blev utgångspunkten för det formgivningsuppdrag som lades på ut på en handfull designbyråer, där några av ledorden var genuin, beständig och unik.

– Av intervjuerna framgick att den som kör en Scania vill ha snygga kläder som lämpar sig lika väl för att arbeta i som för att ha på sig på fiket eller på fritiden. Föraren vill klä sig väl, och kläderna ska signalera vad han kör och vem han är. Det är också viktigt att de förmedlar samma känsla av kvalitet och pålitlighet som Scanias övriga produkter. 

Testförarnas omdömen har även varit avgörande för materialvalet och detaljerna i kläderna. Tygerna är anpassade för de miljöer lastbilsföraren ofta befinner sig i. Fickor med plats för fraktdokument, infällda reflexband, tvåvägs dragkedjor och noga utvalda funktionsmaterial är några av plaggens kvaliteter.

Ett 30-tal olika plagg ingår inledningsvis i Scania Truck Gear Collection, som börjar säljas hos Scania-återförsäljarna i januari. Det handlar om jackor, skjortor, tröjor, byxor, jeans, shorts, overaller, boots och även accessoarer som solglasögon, mössor, keps och vantar.

Återkommande i kollektionens design är Scaniagripen och ordbilden ”Power Passion” i mer eller mindre diskreta utföranden..

– Scania Truck Gear är sköna kläder som förenar kvalitet med komfort, design med funktion, som med hjälp av skickliga designhänder fått en tydlig och exklusiv Scania-identitet, avslutar Anna Carmo e Silva.

På Scanias hemsida www.scania.com finns nerladdingsbara bilder på den nya klädkollektionen.

För ytterligare upplysningar, kontakta Anna Carmo e Silva, 

tel 08 553 500 26.