You seem to be located in .
Vá ao seu site de mercado Scania para mais informações.
Portugal
region sprzedaży
Production units

Scanias EGR-motorer belönade med miljöpris

Scania har tilldelats det spanska åkeriförbundets och facktidskriften Transporte Profesionals miljöpris – Premio Europa – för sin förmåga att redan under 2004 kunna leverera lastbilsmotorer som uppfyller de avgaskrav som införs i Europa i oktober 2006 (Euro 4).

I motiveringen framhåller juryn att Scania tack vare en framstående motorteknik har bidragit till en renare miljö genom att som första tillverkare kunna erbjuda kunderna lastbilar som i förtid uppfyllde det nya lagkravet Euro 4. Juryn konstaterar också att detta var en kommersiell framgång, eftersom Scania redan innan lagkravet trädde i kraft hade sålt ca 3 000 fordon i Euro 4-utförande. 

Euro 4 infördes den 1 oktober i år för nyutvecklade motor och kommer att gälla för all nybilsförsäljning fr o m oktober 2006.

Det var i september 2004 som Scanias inledde leveranserna av lastbilar i Euro 4-utförande, med en motor på 420 hästkrafter som bygger på EGR-teknik (Exhaust Gas Recirculation), vilket innebär att avgaserna renas genom motorns egen förbränning och inte kräver efterbehandling. 

Scanias EGR-teknik innehåller patenterade lösningar som är unika och som säkerställer såväl miljöprestanda som driftsekonomi. Motorerna har mottagits mycket väl av kunderna, som uppskattar att fordonen kan tankas på vanligt sätt och köras på standardbränsle, utan efterbehandling eller tillsats av andra ämnen. EGR-lösningen uppskattas också för att den är en beprövad och enkel teknik.

I oktober 2005 lanserade Scania ett motorprogram där kunderna kan välja mellan Euro 3, Euro 4 eller Euro 5 och totalt 21 motorversioner. För Euro 4 använder Scania den bekväma och robusta EGR-tekniken för Euro 4 för alla radmotorer, dvs. de raka fem- eller sexcylindriga motorerna. Till de kraftfulla V8-motorerna använder Scania SCR-teknik (selective catalytic reduction) för att säkerställa kylkapacitet och absolut högsta prestanda i alla lägen.

Redan under nästa år erbjuder Scania en version av 12-liters- respektive 16-litersmotorn i Euro 5-utförande. Dessa motorer är framtagna för att möta efterfrågan från främst kunder som kör genom Tyskland och som kan dra nytta av de lägre motorvägsavgifter som gäller ända fram till 2009. Under 2006 kommer även en 9-liters Euro 5-motor avsedd främst för stadsbussar.

För ytterligare information, kontakta Hans-Åke Danielsson, tel 08-553 856 62