You seem to be located in .
Vá ao seu site de mercado Scania para mais informações.
Portugal
region sprzedaży
Production units

Scania säljer 125 stadsbussar till Paris

Scania har i hård konkurrens tagit hem sin enskilt största order på stadsbussar i Frankrike. Det är den stora kollektivtrafikoperatören RATP i Paris som i en första omgång köper 125 låggolvbussar av typen Scania OmniCity. RATP har dessutom option på ytterligare 175 bussar av samma typ.

– Det här är en prestigeorder, som stärker vår ställning på den franska stadsbussmarknaden, säger Philippe Behaegel ansvarig för Scanias stadsbussaffär vid dotterbolaget Scania France.

RATP, som med sina drygt 4 000 bussar dominerar stadsbusstrafiken i Paris, valde Scania OmniCity för dess mycket goda bränsleekonomi. Samtliga bussar kommer att utrustas med Scanias nya 9-liters Euro 4-motor med EGR-teknik.  

Scania har valt EGR-tekniken (avgasåterföring) för att minska utsläppen från sina bussmotorer för Euro 4 och, senare, Euro 5. Scania EGR säkrar miljöprestanda och driftsekonomi och innebär inget extra arbete för operatören i form av tillsatser eller extratankar ombord, utan det är bara att tanka diesel.

Bussarna kommer att produceras vid det helägda dotterbolaget Scania Omnis monteringsanläggning i Polen och kommer att levereras under 2006 och 2007.

För ytterligare information, kontakta Gunnar Boman, tel 08-55389510 eller 070-5508606.

Scania är en av världens ledande tillverkare av lastbilar och bussar för tunga transporter samt industri- och marinmotorer. En växande del av verksamheten utgörs av produkter och tjänster inom service och finansiering, som garanterar Scanias kunder kostnadseffektiva transportlösningar och hög tillgänglighet. Scania är verksamt i ett hundratal länder och har 30 000 anställda. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige. Tillverkning sker i Europa och Sydamerika med möjlighet till globalt utbyte av såväl komponenter som kompletta fordon. Under 2004 uppgick faktureringen till 56,7 miljarder kronor och resultatet efter skatt till 4,1 miljarder kronor.

[N05054SE] Gunnar Boman