You seem to be located in .
Vá ao seu site de mercado Scania para mais informações.
Portugal
region sprzedaży
Production units

Michel de Lambert ny chef för Scania Latin America

Michel de Lambert anställdes vid Scania den 1 september 2005 och tillträder den 1 januari 2006 befattningen som Senior Vice President Latin American Operations. Han utses samtidigt till medlem av Scanias koncenledning och kommer att rapportera till Scanias VD Leif Östling.

Michel de Lambert,  58, har innehaft ett flertal positioner inom transportbranschen, senast som VD för Charles André Group, som är verksamt inom transporter av farligt gods. Mellan 2000 och 2003 var han anställd inom Fiat-koncernen varav två år som VD för Iveco.

Innan han anställdes vid Iveco var Michel de Lambert VD för Fraikin, som är ett av Europas ledande lastbilsuthyrningsföretag. Mellan 1989 och 1993 var han anställd inom Bombardier-koncernen, och var som VD för Bombardier Eurorail ansvarig för bolagets leveranser av passagerartåg till Eurotunnel.

Porträttbild finns tillgänglig på www.scania.com.

För ytterligare information kontakta Cecilia Edström, Senior Vice President Corporate Relations, tel 08 553 835 57.

Scania är en av världens ledande tillverkare av lastbilar och bussar för tunga transporter samt industri- och marinmotorer. En växande del av verksamheten utgörs av produkter och tjänster inom service och finansiering, som garanterar Scanias kunder kostnadseffektiva transportlösningar och hög tillgänglighet. Scania är verksamt i ett hundratal länder och har 30 000 anställda. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige. Tillverkning sker i Europa och Sydamerika med möjlighet till globalt utbyte av såväl komponenter som kompletta fordon. Under 2004 uppgick faktureringen till 56,7 miljarder kronor och resultatet efter skatt till 4,1 miljarder kronor.

[N05044SE] Hans-Åke Danielsson