You seem to be located in .
Vá ao seu site de mercado Scania para mais informações.
Portugal
region sprzedaży
Production units

Scania förvärvar belgiskt återförsäljarbolag

Scania har genom sitt belgiska dotterbolag förvärvat återförsäljargruppen Universal Auto. Bolaget, som har 165 anställda och 6 serviceverkstäder i nordvästra delen av landet, omsatte under 2004 ca 40 miljoner euro och svarade för drygt 15 procent av Scanias fordonsförsäljning på den belgiska marknaden.

– Förvärvet innebär att kunderna i Flandern får tillgång till Scania Belgiums kompletta utbud av tjänster inom service och finansiering. För vår del innebär det att vi nu har cirka 80 procent av den belgiska Scania-affären i egen regi, säger Per-Erik Lindquist, som är chef för Scanias europaförsäljning.

Under 2004 var Belgien Scanias åttonde största västeuropeiska marknad med närmare 1 200 registrerade Scanialastbilar. 

Scania Belgium, som är en av Scanias äldsta distributörer, har sedan etableringen 1949 levererat mer än 40 000 Scaniafordon. 

För ytterligare information, kontakta Hans-Åke Danielsson, presschef, 

tel 08 553 856 62

Scania är en av världens ledande tillverkare av lastbilar och bussar för tunga transporter samt industri- och marinmotorer. En växande del av verksamheten utgörs av produkter och tjänster inom service och finansiering, som garanterar Scanias kunder kostnadseffektiva transportlösningar och hög tillgänglighet. Scania är verksamt i ett hundratal länder och har 30 000 anställda. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige. Tillverkning sker i Europa och Sydamerika med möjlighet till globalt utbyte av såväl komponenter som kompletta fordon. Under 2004 uppgick faktureringen till 56,7 miljarder kronor och resultatet efter skatt till 4,1 miljarder kronor.

[N5032SE] Hans-Åke Danielsson