You seem to be located in .
Vá ao seu site de mercado Scania para mais informações.
Portugal
region sprzedaży
Production units

Scania på UITP i Rom: Scania introducerar bussmotorer med EGR – säkerställer konsekventa miljöprestanda

I år har Scania utökat sitt utbud av kompletta bussar med en ny dubbeldäckare med lågt golv i två versioner – 10,7 och 12 m långa – skräddarsydda för behoven på den brittiska marknaden.

– Efterfrågan på dubbeldäckare är stark i Storbritanien och vi hoppas att Scania OmniCity dubbeldäckare tar en stor del av marknaden, säger Hans Hansson, Marketing Director på Scania Omni, Scanias dotterbolag för konstruktion och tillverkning av kompletta bussar.

Den nya dubbeldäckaren har utvecklats av Scania i Sverige i nära samarbete med stora brittiska lokaltrafikföretag samt Scanias brittiska försäljnings- och servicenätverk.

– Scania OmniCity dubbeldäckare har en unik dubbelnatur. Den totala höjden på 4,21 m innebär att bussen kvalificerar sig som ”low-bridge double-decker”. Ändå klarar båda våningarna de krav som ställs på innerhöjd av ”Transport for London”.

– Den smarta utformningen av interiören ger snabb passagerargenomströmning samtidigt som antalet sittplatser är fler än i konkurrerande bussar på marknaden. Karossen helt i aluminium sparar vikt och bidrar till den höga passagerarkapaciteten, samtidigt som den är enkel att reparera och återvinna.

Scania Omni med Euro 4-motorer från slutet av 2005Scanias Omni-program omfattar bussar för stads-, förorts- och linjetrafik. Den helt modulära serien sträcker sig från 10,7-meters tvåaxliga bussar till 18-meters ledbussar. Alla drivs av Scanias 9-liters Euro 3-dieslar på 230, 260 eller 300 hk. Versioner på 260 hk anpassade för etanol- och gasdrift finns.

Från slutet av 2005 kommer Omni-serien att drivas av Scanias nya femcylindriga 9-liters Euro 4-diesel med Scania EGR. Den kommer att finnas i tre effektnivåer: 230, 270 eller 310 hk. En Euro 5-version beräknas bli tillgänglig under 2006.

De flesta modeller erbjuds endast med automatisk växellåda. Samtliga modeller har kaross i aluminium byggd kring en robust aluminiumstomme.

Scania OmniCity är en fullängds låggolvsbuss med portaldrivaxel. Tvåaxliga versioner finns i två längder (10,7 och 12 m) med flera olika dörrkonfigurationer samt som dubbeldäckare. En 18-meters ledbuss med lågt golv finns också.

Scania OmniLink är en serie två- och treaxliga bussar med lågt insteg men högre golvnivå bak – en kostnadseffektiv lösning som ger passagerarna högre sittposition med bättre sikt bak i bussen. OmniLink har något fler sittplatser än OmniCity eftersom de bakre hjulhusen stjäl mindre utrymme än i en låggolvskonstruktion. Bussar med en dörr har ett svagt sluttande golv hela vägen från framdörren till bänken längst bak i bussen. På två- och tredörrars bussar sträcker sig det låga golvet till bakaxeln, där ett trappsteg leder upp till de bakre sittplatserna.

Scania OmniLink singelbussar finns med två eller tre axlar, de senare med totallängder på 13,7 eller 15,6 m och med hydrauliskt styrd stödaxel bakom bakaxeln, vilket ger exceptionellt god manöverförmåga. Ledbussen på 18 m har lågt golv fram till den första bakaxeln och sedan högre golv hela vägen bak.

Scania OmniLine är en beprövad serie tvåaxliga linjebussar med högre golv, stora innerutrymmen, hög passagerarkomfort och bagageutrymmen under golvet. De finns med manuell växellåda, automatiserad växling eller automatisk växellåda.

Service och underhåll kan skräddarsys efter enskilda åkeriers behov. Som en del i ett underhållsavtal kan Scanias lokala representant ta över serviceansvaret för en hel bussflotta antingen på Scanias serviceverkstäder eller i trafikföretagets egna anläggningar.

För mer ingående information, bilder, illustrationer, etc., se www.scania.com, News Centre.

För ytterligare information, kontakta Gunnar Boman, Corporate Relations, tel. 070-5508606, e-post gunnar.boman@scania.com

[N05029SE] Gunnar Boman