You seem to be located in .
Vá ao seu site de mercado Scania para mais informações.
Portugal
region sprzedaży
Production units

Försäljningsframgångar för Scanias Euro 4-motorer

Scania är först bland tillverkarna av tunga lastbilar att leverera bilar med en miljömässigt bättre motor som uppfyller de avgaskrav som införs den 1 oktober 2005 (Euro 4). Sedan motorn lanserats i september har Scania fått beställningar på fler än 1 000 bilar. Bilar med Euro 4-motor gynnas av lägre vägavgifter i länder som Tyskland, Österrike och Schweiz.

I Tyskland – där Euro 4-motorer ges en skattelättnad på 20 cent per mil (ca 1,80 kronor) när Maut-systemet införs den 1 januari 2005 –  har Scania fram till idag sålt ca 500 bilar. Efterfrågan är också stor bland kunder i Österrike och Schweiz, men även från transportföretag i länder med transittrafik genom till exempel Tyskland.

Scanias Euro 4-motor är på 420 hästkrafter och bygger på EGR-teknik (Exhaust Gas Recircultaion), vilket innebär att avgaserna renas genom motorns egen förbränning och inte kräver efterbehandling.

– Vår Euro 4-motor med EGR-teknik har mottagits mycket väl av kunderna, säger Gunnar Rustad, Group Vice President Sales and Services. De uppskattar att fordonen kan tankas på vanligt sätt och köras på standardbränsle, utan efterbehandling och tillsats av urea. Men framförallt har motorns bränsleekonomi väckt uppseende. Kunderna rapporterar att de kör minst lika snålt med våra nya lastbilar som med tidigare med Euro 3-motor.

För ytterligare information, kontakta Per-Erik Nordström, tel 08 553 855 77.

Scania är en av världens ledande tillverkare av lastbilar och bussar för tunga transporter samt industri- och marinmotorer. Med 29 100 anställda och produktion i Europa och Latinamerika är Scania en av branschens mest lönsamma företag. Under 2003 blev faktureringen 50,5 miljarder kronor och resultatet efter finansnetto 4,6 miljarder kronor. Försäljning sker på ett 100-tal marknader och cirka 95 procent av Scanias fordon säljs utanför Sverige.

[N04045SE] H-Å Danielsson