You seem to be located in .
Vá ao seu site de mercado Scania para mais informações.
Portugal
region sprzedaży
Production units

Scania stärker sin marknadsposition

Scania utrustar även den prestigefyllda huvförsedda T-modellen med sin starkaste V8-motor. Användningen av bränsleinsprutningssystemet Scania HPI utökas, vilket öppnar vägen för större volymer under de närmaste åren.

För de mest krävande kunderna och de mest prestigefyllda transportuppgifterna lanserar Scania nya huvmodeller av sina V8-bilar. Den nya V8-motorn, lanserad förra året, är fortfarande den starkaste motorn på marknaden som uppfyller avgaskraven enligt Euro 3, en standard som är obligatorisk från 1 oktober i år. Scanias V8 på 16 liter finns i två versioner, med effekterna 480 eller 580 hk (353 respektive 427 kW).

I januari i år lanserade Scania sitt eget bränsleinsprutningssystem, Scania HPI, liksom ett egenutvecklat motorstyrsystem som efter hand ska lanseras på samtliga Scanias motorer. Dessa nya system monterades på Scanias unika nya 12-liters turbocompoundmotor på 470 hk som utnyttjar extra energi i avgaserna för att öka motorns verkningsgrad. Denna motor har fått utmärkta resultat i fackpressens test och är mycket populär hos kunderna.

* * *

Scania HPIDet nya insprutningssystemet har utvecklats av Scania tillsammans med Cummins och tillverkas av ett samägt produktionsbolag. Scania HPI utgör ett intressant egenutvecklat alternativ till andra system på marknaden. Den huvudsakliga fördelen med systemet är dess robusta konstruktion. I kombination med Scanias eget motorstyrsystem ökas flexibiliteten och det gör det möjligt att reagera snabbare på nya marknadskrav.

Användningen av dessa nya system kommer nu att öka. Försäljningen av turbocompoundmotorn på 470 hk har överträffat förväntningarna. En ny 440 hk-version (324 kW) av Scanias unika turbocompoundmotor ger lägre NOx-utsläpp än konventionella Euro 3-motorer. Denna motor behöver bara 4 ECO-punkter för transittrafik genom Österrike (detta innebär i praktiken att transitavgiften kapas med minst 20%). Euro 3-motorer har normalt 5 ECO-punkter, och lastbilar med äldre motorer (Euro 2 och tidigare) ännu fler.

Antalet sålda turbocompoundmotorer kommer att överskrida 2 000 enheter i år, och förväntas mer än fördubblas år 2002.

Scanias T-modell

Scanias T-modell med huv har en mycket rymlig hytt med plant golv och fri passage genom hytten. Versionen med sovhytt finns även med förhöjt tak (Topline) som ger en oslagbar innervolym. Många förare uppskattar känslan av säkerhet bakom den långa motorhuven.

Med sin muskulösa formgivning ger bilens exteriör stort uppmärksamhetsvärde och prestige, framför allt versionen med hög sovhytt.

Bilen är helt baserad på Scanias modulsystem. Den finns i en mängd konfigurationer, med två, tre eller fyra axlar för alla typer av fjärrtrafik, anläggningskörning och tungtransporter.

"En riktig lastbil"

Det traditionella sättet att bygga lastbilar är med motorhuv. Detta är fortfarande det vanligaste i USA, där den stora majoriteten fjärrtrafikbilar är av huvtyp.

I Europa gäller strikta regler för fordonslängden. Behovet av att maximera lastvolymen innebar att frambyggda hytter gradvis ersatte huvbilarna under 1950- och 1960-talen.

Huvbilar har länge dominerat Scanias försäljning i Latinamerika, men marknaden börjar nu sakta förändras och frambyggda modeller vinner terräng.

En tillämpning där man med fördel använder huvbilar är i de "road trains" som trafikerar Australiens inre. Dessa bilar kör långa rutter med bruttovikter på 100 ton eller mer. Förutom väl tilltagen motoreffekt är hög säkerhet och gott om svängrum i hytten högt prioriterade egenskaper.

I Europa har intresset för huvbilar åter vaknat till liv. Längdrestriktionerna gäller fortfarande, men vissa typer av transporter, som t.ex. tankbilar och bulktransportbilar, utnyttjar inte hela lastlängden. Åkerierna kan därför tillåta sig att offra lite längd för att få huvbilens praktiska fördelar och estetiska mervärde.

Inom detta prestigefyllda segment, liksom för andra tillämpningar där maximal slitstyrka och motoreffekt är avgörande, lanserar Scania nu en ny utmanare – huvmodellen T164.

Tekniska releaser, bilder, m.m. finns på Scanias hemsida på adressen 14 September news.

För ytterligare information, kontakta

Ulf Söderström, Press Manager, Business Communications,

tel. 08-55381044, ulf.soderstrom@scania.com

Per-Erik Nordström, Manager Product Affairs, Business Communications,

tel. 08-55385577, per-erik.nordstrom@scania.com