You seem to be located in .
Vá ao seu site de mercado Scania para mais informações.
Portugal
region sprzedaży
Production units

Scania 470 - Ny teknik i avancerad motor

I samband med lastbilsutställningen i Bryssel som öppnar idag lanserar Scania en Euro 3-version på 470 hk av sin sexcylindriga 12-litersmotor. Den nya motorn är skräddarsydd för åkare på jakt efter hög prestanda och maximal lastvikt eller -volym, i kombination med god bränsleekonomi. Motorn tillämpar ny turbo- och bränsleinsprutningsteknik som ökar verkningsgraden och skapar förutsättningar för tyst och avslappnad körning. Perfekta tillämpningar är vikt- eller volymkänsliga transporter med bruttovikter mellan 40 och 60 ton.

"Med 470-modellen presenterar Scania en mycket stark utmanare inom området raka sexcylindriga motorer över 450 hk. Denna nya motor kombinerar flera av Scanias långsiktiga motorutvecklingsprojekt", säger Scanias VD Leif Östling. "Ny insprutningsteknik och turbocompounding gör denna motor till ytterligare en milstolpe för Scania inom tekniken för tunga fordon."

"Vår kunskap inom alla dessa områden har gjort det möjligt för oss att utveckla en motor med ovanliga egenskaper. Förutom dess behagliga ljudnivå är bilen skön att köra och den har ett ovanligt brett effektområde för sin klass."

"De nya systemen, som samtliga har utvecklats inom Scania, ger en mängd fördelar sett till transportkapacitet, driftsekonomi och miljöprestanda. Dessutom breddar de Scanias eftermarknadsverksamhet."

"Turbocompounding och högtrycks bränsleinsprutning är också mycket lovande för ytterligare emissionsminskningar, utan att kompromissa med bränsleförbrukningen. Dessa nya system är viktiga komponenter i Scanias miljöstrategi", avslutar Östling.

Inom europeiska fjärrtransporter har marknadssegmentet för raka sexcylindriga motorer över 450 hk börjat växa. För närvarande säljs mer än 20 000 bilar av denna klass i Europa varje år. Tillväxten sker på bekostnad av segmentet närmast under (från cirka 390 hk), vilket står för cirka 100 000 bilar per år.

Nytt bränsleinsprutningssystem

12-litersmotorn på 470 hk är den första Scaniamotorn som utrustas med det nya högtrycksbränsleinsprutningssystemet. Systemet kallas Scania HPI och har utvecklats och tillverkats i samarbete med Cummins. Det gemensamma utvecklingsprojektet inleddes 1992. Produktionen av det nya systemet för Cumminsmotorer startade i form av ett gemensamt ägt produktionsbolag i början av 1999. Nu, efter två års finslipning, är den första Scaniamotorn med det nya insprutningssystemet marknadsmogen.

Den nya motorn har dessutom ett egenutvecklat motorstyrsystem och turbocompounding – sistnämnda en princip för energiåtervinning som Scania lanserade för tio år sedan. Turbocompoundenheten är ett andra turboaggregat som utvinner restenergi från avgasströmmen. Energin återförs till vevaxeln, ökar uteffekten och förbättrar verkningsgraden.

För ytterligare information, kontakta:Ulf Söderström, presschef, tel. 08-55381044, mobil 070-6809595Per-Erik Nordström, ansvarig för Product Affairs, tel. 08-55385577, mobil 070-5535577