You seem to be located in .
Vá ao seu site de mercado Scania para mais informações.
Portugal
region sprzedaży
Production units

Scania levererar till franska armén

Scania har som första utländska tillverkare levererat fordon till den franska försvarsmakten. På årets välbesökta militärmässa Eurosatory 2000 i Paris visas nu för första gången Scanias tungdragare i franska armén färger. Det handlar i en första omgång om 12 lastbilar.

Bilen är samma typ - Scania T144 CA6x4, dvs. en dragbil med motorhuv avsedd för anläggningskörning - som Scania redan levererat till det svenska försvaret. Och sista veckan i juni tar den belgiska armén vid en ceremoni i Bryssel emot de första av sina totalt 26 beställda stridsvagnsdragare.

Fordonen är byggda för tågvikter på upp till 124 ton.

I de franska bilarna sitter växellådan Scania GRS900 med totalt 14 växlar inklusive två krypväxlar.

I en kommentar säger Björn Michelsen, chef för Scanias avdelning Sales Engineering där Government Business ingår, att Frankrike innebär en intressant inbrytning för Scania:

- Att som första utländska tillverkare få förtroendet att leverera sådana här produkter till det franska försvaret stärker förtroendet för Scania även på andra marknader.

Scanias militärt anpassade fordon bygger på Scanias civila koncept, vilket innebär att hela det civila komponent- och resevdelsprogrammet är tillgängligt, liksom

Scanias globala servicenät som i dag innefattar drygt 1 500 verkstäder i ett 100-tal länder. Detta påverkar drifts- och underhållskostnaderna positivt och har med krympande försvarsbudgetar blivit intressant för allt fler.

För ytterligare information, kontakta Heikki Fant, ttel. 070-758 3059, e-post:heikki.fant@scania.com

Scania är en av världens ledande tillverkare av lastbilar och bussar för tunga transporter samt industri- och marinmotorer. Med 25 800 anställda och produktion i Europa och Latinamerika är Scania en av branschens mest lönsamma tillverkare. Under 1999 blev faktureringen 47,1 miljarder kronor och resultatet efter finansnetto 4,5 miljarder kronor. Försäljning sker på ett 100-tal marknader och cirka 95 procent av Scanias fordon säljs utanför Sverige.