Market responsible

Customer Service

We zijn op zoek naar Young Potentials (m/v) voor de functie 

Market responsible

De functie: 

Op de afdeling Customer Service ben je het rechtstreekse aanspreekpunt voor de klant, en voor de ontvangst, voorbereiding en opvolging van orders. Als drijvende kracht reageer je snel en correct op al de praktische vragen van de klant met betrekking tot orders, leveringsmogelijkheden en -termijnen en eventuele klachten. Je houdt toezicht op leveringen, leveringsvoorwaarden en transporten en analyseert en optimaliseert de informatie en goederenstroom naar de klant. Je behandelt ook de retouraanvragen en werkt aan verbeteringsactiviteiten. 

Het profiel: 

Je bent een sterke communicator en teamplayer met gevoel voor verantwoordelijkheid. Je stelt de juiste prioriteiten, denkt en werkt proactief en laat je niet afschrikken door een hoge werkdruk. Je bent klantgericht en gaat efficiënt op zoek naar passende oplossingen die je, in samenwerking met andere afdelingen, in de praktijk omzet. Je beschikt over een bachelor of master waarbij technisch inzicht een pluspunt is. Je hebt een goede talenkennis (NL/E/F/D) en goede kennis van MS Office. Zelfstandig werken is voor jou geen enkel probleem, maar een gezonde teamspirit verlies je hierbij niet uit het oog. 

Wij bieden: 

Een boeiende job binnen een stimulerende werkomgeving in een internationale context. Je kan rekenen op een marktconform salaris met talrijke extralegale voordelen en interne opleidingen. Groeimogelijkheden en verdere ontplooiingskansen zowel op lokaal vlak als binnen de internationale organisatie worden aangemoedigd. Het variabel uurrooster met flexibele werktijden is een extra meerwaarde aan de functie.

Interesse? 

Stuur je kandidatuur door naar Ellen Dedroog

Via e-mail: ellen.dedroog@scania.com

Via post: 
Scania Parts Logistics
Ellen Dedroog - HR Advisor
Bedrijfsstraat 1208
3660 Opglabbeek