Martin antog ny utmaning

1 DECEMBER 2021

Martin antog en ny utmaning när han flyttade från Scania Södertälje till Oskarshamn.

Som verkstadstekniker i Monteringen kan Martin Mannerstråle fokusera på problemlösningar. 

 

– Jag har länge haft en tanke på att få jobba som verkstadstekniker. Nu får jag möjligheter att kunna grotta ner mig mer i problemställningar, förstå avvikelser och sedan ta det därifrån. Som stödfunktion finns tid avsatt för att analysera, mäta och gå till grunden med ett problem.

 

Antog ny utmaning
Martin antog i våras en ny utmaning när han flyttade från Scania Södertälje till Oskarshamn efter sju år på motormonteringen i Södertälje.


– Jag har haft kontakt med Oskarshamn genom samarbeten i en arbetsgrupp. Vid något tillfälle sa jag att jag skulle komma ner och se verksamheten här efter coronapandemin, berättar Martin.
Något besök blev det inte, men möjligheten öppnades när det kom ut en ledig tjänst som verkstadstekniker i Oskarshamn.


– Jag tog chansen att flytta och ville prova något nytt inom Scania, säger Martin. Jag hade också hört mycket gott om Scania Oskarshamn.

 

Första tiden i Oskarshamn
Martin ser möjligheter att både dela med sig av sin kunskap och bygga på egna kunskaper genom nya utmaningar. Han tillträdde som verkstadstekniker i mars i år.


– Det har varit en speciell situation på grund av pandemin, men jag tycker att tiden har gått väldigt snabbt. När vi haft stoppdagar har vi kunnat ha utbildning på liner. Vi har analyserat, sett på processer och jobbat med ständiga förbättringar.

 

Ser du några skillnader mellan produktionen i Södertälje och Oskarshamn?
– Genom att det är en mindre fabrik upplever jag en mer personlig kontakt här, ett tightare samarbete och att man lär känna varandra bättre. I Södertälje är det mer folk i rörelse och en annan takttid, men det är samma säkerhet och kvalitetstänk. Ser jag på teamet i Oskarshamn är det jättekul att det är så många olika människor som fungerar så bra tillsammans.

 

Hur har du upplevt din första tid i Oskarshamn?
– Väldigt positiv. Jag hade en positiv bild redan innan, men det har blivit bättre än förväntat. Det har varit ett hjärtligt välkomnande, jag har fått god hjälp med att skaffa boende och komma in i stan. Jag känner att företaget verkligen har stort fokus på medarbetarnas välmående. Här börjar man dagen med att fråga om alla mår bra. Det skapar god sammanhållning och en tilltro till varandra. Jag uppskattar även ett öppet och bra informationsflöde.

 

Vad tycker du om Oskarshamn som stad?
– Det som behövs finns här. Det är nära till naturen och det blir mer personliga möten här. Oskarshamn är också en ren stad, trafiksituationen är ju en helt annan.

 

Vad vill du utveckla och jobba mer med i framtiden?
– Jag vill förbättra arbetssätt, instruera och utbilda medarbetare. Jag vill vistas ute i verksamheten för att se på problem och hitta problemlösningar.

 

Vad vill du säga till andra som går i tankar att prova något nytt?
– Jag rekommenderar att våga ta steget. Scania är en trygg arbetsplats med många möjligheter till utveckling.