Covid-19

Här kan du läsa mer om den senaste informationen om covid-19.

Provtagning covid-19


Nu kan alla invånare i Region Stockholm testa sig för covid-19, både för pågående sjukdom och för antikroppar som tecken på genomgången sjukdom. För att kunna erbjuda provtagning till många har Region Stockholm skapat en digital lösning.

Om du kan ber vi dig att först svara på frågor om ditt hälsotillstånd i Regions Stockholms app Alltid öppet. När du svarat på frågorna i appen får du en kod. Sedan loggar du in på 1177.se. Här använder du din kod för att boka och beställa din provtagning. Beroende på vilket prov du ska ta kommer det erbjudas olika alternativ. Efter 2-7 dagar är ditt provsvar klart. Då får du ett meddelande från 1177. Du kan logga in och läsa ditt provsvar på 1177.se.

Om ditt provsvar är positivt och du har frågor kring detta kan du boka tid för videomöte eller besök hos din vårdgivare. Oavsett vad ditt provsvar visar är det viktigt att du följer Folkhälsomyndighetens riktlinjer.

Om Alltid öppet:
Appen Alltid öppet kan laddas ner kostnadsfritt från Appstore och GooglePlay. Du loggar in i appen med mobilt BankID. Läs mer om appen Alltid öppet länk www.slso.sll.se/alltid-oppet

Mer information om provtagning:
Läs mer om hur provtagningen går till på 1177.se länk www.1177.se/stockholm

Inför ert besök på vårdcentralen med anledning av covid-19-pandemin

Scania Husläkarmottagning har vidtagit ett antal åtgärder för att förhindra att smittöverföring sker mellan patienter och mellan patienter och personal.

  • Vi har separerat det vanliga mottagningsarbetet och mottagandet av infektionspatienter. Infektionspatienter som via telefon tar kontakt med mottagningen och bedöms ha ett behov av fysisk undersökning tas emot i tält utanför mottagningen eller släpps in i infektionsrummet via separat ingång.
  • Drop in-provtagningen är stängd och tider för provtagning måste bokas.
  • Video- och telefonkonsultation används i högre utsträckning för att minska behovet av fysiska kontakter.
  • Skyddsutrustning används vid mottagande av infekterade patienter.
  • Vi handhälsar inte och försöker även i möjligaste mån hålla distans till varandra.

Vi ber våra besökare att bidra till att minska risken för smittspridning genom att:

  • Inte komma oanmäld till mottagningen om man har infektionssymptom såsom feber, hosta, snuva, halsont, andningsbesvär, illamående, kräkningar, diarré, muskel- och ledvärk.
  • Inte i onödan komma in i våra lokaler eller sitta i väntrummet. Vi ber således att medföjande i möjligaste mån väntar utanför vårdcentralen. Barn medföljs av en vuxen.
  • Hålla avstånd till andra patienter i väntrummet och i kön till kassan. 

Information och länkar för dig som vill läsa lite mer om covid-19


På 1177 kan du hitta information om sjukvården under Coronapandemin.
Här kan du läsa mer om Covid-19 coronaviruset.
Informationstext om självhjälp vid oro och ångest pga corona.