Covid-19

Här kan du läsa mer om den senaste informationen om covid-19.

Vaccination mot covid -19 på Scanias vaccinationsmottagning (ej husläkarmottagning)

I lokalmedia har det skrivits mycket om att Scania husläkarmottagning kommer att stå som ansvariga för vaccination av anställda på Scania samt allmänheten i Södertälje under Fas 4.

Vi vill förtydliga att denna vaccination inte kommer ske via vårdcentralen utan att det är ett uppskattat initiativ som Scania som företag har tagit på sig för att stötta Region Stockholm i sitt vaccinationsarbete.

Bokning av dessa tider kommer för anställda på Scania ske via Reflex. Personer som ej är anställda på Scania kan boka tid via appen Alltid öppet. Bokning av dessa vaccinationstider sker ej via Husläkarmottagningen. Vi har ingen tillgång till dessa tider.  

 

Vaccination mot covid -19 på Scania husläkarmottagning

Husläkarmottagningen har nu avslutat sitt uppdrag gällande vaccination av patienter 18-59 års ålder som tillhör riskgrupp. Vi har kontaktat alla riskpatienter som varit kända för oss. 

För personer födda 1986 eller tidigare bokas tid för vaccination på vaccinationsmotttagningar (ej vårdcentralen) via appen Alltid Öppet eller genom att ringa tfn 08 428 429 30 mellan kl 08.00-19.00

Alla som fått dos 1 av oss före 2021-05-10 kommer erbjudas tid för dos 2 hos oss. Byte av bokad vaccinationstid är problematisk då vi hela tiden får leverans av vaccin anpassad efter dos 1. 

Ni som fått dos 1 av oss efter 2021-05-10 behöver boka tid via Alltid Öppet-appen eller genom att kontakta telefonbokningen på 1177 för att boka tid för dos 2. Här kan du läsa mer om hur du bokar vaccination dos 2.

Vaccinationen kommer att ske i anpassade lokaler i angränsning till mottagningen. Vänligen följ skyltar!

Hälsodeklarationen hittar du här.

Klicka här för att komma till tidsbokningen via 1177

2021-06-04

Provtagning för pågående covid-19-infektion


Nu kan alla invånare i Region Stockholm testa sig för covid-19, både för pågående sjukdom och för antikroppar som tecken på genomgången sjukdom. För att kunna erbjuda provtagning till många har Region Stockholm skapat en digital lösning.

Om du kan ber vi dig att först svara på frågor om ditt hälsotillstånd i Regions Stockholms app Alltid öppet. När du svarat på frågorna i appen får du en kod. Sedan loggar du in på 1177.se. Här använder du din kod för att boka och beställa din provtagning. Beroende på vilket prov du ska ta kommer det erbjudas olika alternativ. Efter 2-7 dagar är ditt provsvar klart. Då får du ett meddelande från 1177. Du kan logga in och läsa ditt provsvar på 1177.se.

Om ditt provsvar är positivt och du har frågor kring detta kan du boka tid för videomöte eller besök hos din vårdgivare. Oavsett vad ditt provsvar visar är det viktigt att du följer Folkhälsomyndighetens riktlinjer.

Om Alltid öppet:
Appen Alltid öppet kan laddas ner kostnadsfritt från Appstore och GooglePlay. Du loggar in i appen med mobilt BankID. Läs mer om appen Alltid öppet länk www.slso.sll.se/alltid-oppet

Mer information om provtagning:
Läs mer om hur provtagningen går till på 1177.se länk www.1177.se/stockholm

Information och länkar för dig som vill läsa lite mer om covid-19


På 1177 kan du hitta information om sjukvården under Coronapandemin.
Här kan du läsa mer om Covid-19 coronaviruset.
Informationstext om självhjälp vid oro och ångest pga corona.