Tysklandsresa

Tysklandsresa

Sista veckan i April (direkt efter att ha avslutat period 2) var networking-vecka tillsammans med de andra traineerna i Volkswagen Truck and Bus (Scania, MAN och VW Commercial Vehicles).

Måndag
Måndag morgon klev jag upp strax innan tre på natten för att bli upphämtad en timma senare. Då begav vi oss mot Arlanda för att ta 06-flyget till Frankfurt. Från Frankfurt åkte vi buss till Braunschweig där vi åt lunch och lyssnade på föreläsningar på VW Truck and Bus HQ.

Jag och Ida på planet till Frankfurt

Hos VW T&B

Tisdag
Andra dagen spenderades på VW Commercial Vehicles i Hannover.

Bild från ett museibesök av två riktigt gamla VW-exemplar!

Onsdag
Enligt mig bästa dagen i Tyskland! Vi besökte Autostadt i Wolfsburg och åkte på guidad tur i VW-fabriken vart de tillverkar VW Golf. Fabriken var så himla stor! Det var inte som i Södertälje att den guidade turen var till fots, utan vi åkte bil genom fabriken. Sjukt häftigt! Kvällen spenderades i buss tillsammans med de andra traineerna då vi skulle åka från Wolfsburg till München.

Autostadt i Wolfsburg.

 

Från Porsches hall i Autostadt.

 

Torn med nya VW-bilar som ska hämtas av sina lyckliga, nya ägare!

 

 

 

En boll som skulle användas för att ta sig runt/få information i Audis hall.

 

Traineer på vift i Autostadt.

Tordag
Denna dag spenderades i en av MANs lokaler i München. Vi gjorde lite övningar, lyssnade på föreläsningar och hade ett Skype-möte med högt uppsatta chefer där vi fick ställa alla frågor vi kunde tänkas ha. På kvällen gick vi ut och åt på en väldigt stor, tysk restaurang (väldigt mycket trä i inredningen, dryck serverades i litersglas och salta kringlor fanns på borden).

Fredag
Under fredagen presenterade vi ett case vi hade förberett i grupp med de andra VW T&B-traineerna. Efter det sa vi hej då och begav oss mot flygplatsen.

English//

The last week of April was spent together with all of the trainees within Volkswagen Truck & Bus (Scania, MAN and VW Commerical Vehicles) in Germany. We visited VW T&B HQ, Autostadt in Wolfsburg, one of VW’s production units and MAN in Munich.

COMMENTS: 0

Comments and trackbacks are moderated. Read our moderation policy for further information.Please check the form fields.