SSI en möjlighet att få se vad en ingenjör faktiskt gör.

SSI en möjlighet att få se vad en ingenjör faktiskt gör.

Jag hade aldrig haft ett kvalificerat jobb, med det menar jag ett jobb där jag jobbar med ingenjörsmässiga arbetsuppgifter, jag hade inte ens varit i närheten av en civilingenjör på jobbet.

Presentation av ett av casen vi fick göra. Designa symbol och information i instrumentpanelen som hade med motorolja att göra, så som högt teperatur och lågnivå

Presentation av ett av casen vi fick göra. Designa symbol och information i instrumentpanelen som hade med motorolja att göra, så som högt teperatur och lågnivå

Jag såg SSI bland annat som en chans att få se vad man faktiskt kan jobba med som civilingenjör och det har jag verkligen fått. Man lär sig vad en ingenjörer gör både genom föreläsningar, case, praktiska övningar och studiebesök men mest givande måste jag säga att sommarjobba och exjobba har varit. Under sommarjobbet fick vi alla olika typer av uppgifter som var anpassad till vår utbildning och det var alla riktiga arbetsuppgifter. Jag skulle till exempel visualisera en process, vilket betydde att jag verkligen fick stor inblick i arbetet. Och nu under exjobbet passar jag på att följa med på möten för att få se hur det är att jobba och vad som händer på gruppen och på Scania. Jag har till och med fått möjligheten att vara med vid workshops där jag har fått bidragit med det jag lärt mig under exjobbet så här långt. Det är mycket motiverande att förstå att det man jobbar med är på riktigt och inte bara en läxa som behöver göras bara för att den ska göras, utan något som faktiskt kommer att användas. Bara genom att vara på ett stort företag och se och höra allt som händer runt omkring en eller genom att sitta och prata med folk under luncher och fikapauser lär man sig massor om vad man faktiskt kan jobba med som civilingenjör.

Ta chansen och sök du också, du kommer inte ångra dig. Det är en stor möjlighet att få se hur det kan vara att jobba som ingenjör under ditt sista år av utbildningen, och få massor av ideér till framtida exjobb, och inte att förglömma ha väldigt kul!

Sista ansökningsdagen är 11/12 så gå in på karriärsidan och ansök idag!

COMMENTS: 0

Comments and trackbacks are moderated. Read our moderation policy for further information.Please check the form fields.