Sista veckan av sommarjobbet påbörjad

Sista veckan av sommarjobbet påbörjad

Då var den sista veckan påbörjad, eller vecka och vecka jag jobbar till och med imorgon onsdag. Efter det bär det av hem till Göteborg för skolan börjar igen på måndag.

Förra helgen spenderade jag med en gammal kompis från gymnasiet som faktiskt skulle börja traineeprogrammet nästföljande måndag, dvs. förra måndagen. Vi undersökte huvudstadens fina utbud av både shopping samt sevärdheter och avslutade dagen med och besöka Drottningholms slott, ett måste om man gillar landskapsarkitektur. Jag ser fram emot att höra om hans upplevelser likväl som att jag skall hålla ett extra öga Carin, Sara och Sophie som också har börjat traineeprogrammet (grattis till er alla!).

Under veckan arbetade jag och Erik febrilt med att färdigställa modellen så att vi skulle kunna visa en i färdig Markfrigångsmodell på de presentationer vi skulle hålla under torsdag och fredag för olika intressenter. Presentationen i torsdags gick stålande om jag får säga det själv och allt fungerade. Självklart innebar detta att turen vände i fredags och vi hade problem med nätverket och Catia vilket gjorde att vi fick skjuta lite från höften vilket var bra träning då de digitala verktygen här i världen inte alltid beter sig som man vill.

I onsdags fick vi chansen gå ner till anläggningen där man mäter upp ramar och komponenter. Vi fick en genomgång av hur arbetet går till när man mäter upp hela ramar med hjälp av laserutrusning. Det var riktigt fräckt att se hur bra precision mätlaserutrusningen har och hur arbetet går till när man mäter, skannar och samlar in data som sedan genererar en modell som kan användas i Catia. På så sätt kan man läsa in en hel ram ur Catia och jämföra den med verkligheten och genom detta förenkla analysprocessen vid avvikelser, det är ju bara att jämföra positionen av ett ramhål i modellen med verkligheten och få fram avstånds- och vinkelskillnader.

I fredags slutade Erik för skolan i Linköping började igår till skillnad från Chalmers som börjar på måndag. Det samma gällde även flera andra i SSI-gänget vilket medförde att vi anordnade en liten avslutning med de SSI:are som också jobbat på Scania i sommar. Vi började kvällen med att käka på ett italienskt ställe, för att senare mellanlanda på en irländsk pub och avslutningsvis hamna på en pub på toppen av Drottninggatan. Det var riktigt trevligt att få tjôta av sig lite om sommaren som varit och i och med att vi precis fått ut inbjudan till SSI Helg 3 så diskuterade vi även vad som skall ske då. Vi fick inga klädinstruktioner så vår hemliga aktivitet känns svår att lista ut.

Helgen spenderades med mina föräldrar som kom på besök (och hämtade cykeln som man inte får ha med på tåget). Det var en lyckad helg för det var festival här i Södertälje, så på kvällarna strosade vi runt bland stånden och lyssnade på konserter med höjdpunkterna Amanda Jensen och Top Cats. Vi hann även med att besöka idyllen i Trosa och friluftsmuseet på Torekällberget här i Södertälje, två resmål jag verkligen rekommenderar.

Imorgon börjar sista dagen på sommarjobbet som avslutas med att jag skall presentera vår markfrigångsmodell på chassiutvecklings teknikmöte. Håll tummarna!

/ Björn

COMMENTS: 0

Comments and trackbacks are moderated. Read our moderation policy for further information.Please check the form fields.