Sista ansökningsdag!

Sista ansökningsdag!

Idag är sista ansökningsdagen för Scania Engineer Program och vi hoppas att många av er söker programmet! Jag själv skrev ihop min ansökan på tre timmar innan deadlinen (och ni är säkert bättre på svenska än jag) och det gick ju bra 🙂

Utan SEP skulle jag säkert aldrig hamnat där jag är nu: På monteringslinen i chassi-verkstaden. Där får vi som går inriktning Mekanik och System praktisera i två veckor för att förstå mer av det som utgör Scanias kärnverksamhet: Bygga lastbilar.

Jag är på utvecklingsline tillsammans med två av mina SEP-kompisar och vi fick montera på flera olika stationer och till och med sänka motorer i chassin! Montörerna som jobbar där har en otroligt bred kunskap om produkten och har lärt mig mycket om lastbilar som jag inte kunde förut. Dessutom får man en mycket bättre förståelse för hur det är att jobba som montör och att våra beslut inom R&D får väldigt konkreta konsekvenser i produktionen – till exempel låter det ju som en utmärkt idé att lägga till många olika sensorer på lastbilen för att förbättra våra funktioner men det blir väldigt svårt att montera och kalibrera dem under den vanliga takttiden.

Den har typen av bred förståelse för Scanias verksamhet får man nog inte genom en direktanställning eller ett studiebesök, alltså: Sök SEP!

 

 

 

COMMENTS: 0

Comments and trackbacks are moderated. Read our moderation policy for further information.Please check the form fields.