Scania på Datatjej konferens

Scania på Datatjej konferens

Hej!

 

26-29 januari har det varit Datatjej konferens 2012 på KTH, jag var där och så var Scania!

Det är fem tekniska högskolor och universitet i landet som turas om att ha den årliga Datatjej konferensen, förra året var det i Uppsala då var jag med och organiserade i år var jag deltagare. Det var sista året som jag får gå, då det är en konferens för tjejer som studerar data- och it-utbildningar på högskolenivå.

Från början var syftet att tjejer som annars kanske är minoritet i sina klasser skulle få se att de finns fler som delar deras intresse och att bilda sig ett nätverk för framtiden. Nätverkandet är fortfarande en stor del av konferensen men nu kommer även mängder av stora data och it företag och föreläser om sina företag, möjligheter att få jobb eller bara hur det är att jobba inom data och it.

I år vara det massor av intressant företag och självklart Scania, som representerades av Infomate, Scanias it-avdelning. Efter lunchen var det mässa och då var en kollega från sektionen där och pratade om testning, tycker det var bra att Scania lyfte fram att data och it kunniga behövs på R&D också och inte bara Infomate.  Frågan om man måste vara intresserad av lastbilar kom upp, och besvarades att det måste man inte vara men om man jobbar på Scania är det omöjligt att inte bli det. Jag och mina SSI-kollegor kan intyga att så är fallet, läs Saras och Ulrikas inlägg så får du ser fler exempel på det. =)

Har du möjlighet att gå på konferensen nästa år, tveka inte, det är 3 riktigt roliga dagar med massor av god mat och fika, inspirerande möten och föredrag och mycket annat kul.

Ha det bra,

Sophie

 

COMMENTS: 0

Comments and trackbacks are moderated. Read our moderation policy for further information.Please check the form fields.