Rutin på linan

Rutin på linan

Mer och mer har jag börjat komma in i rutinerna här på motormonteringen. Prick klockan sju startar linan och då står montörerna redo att börja med första takten. Under mina praktikveckor är jag endast här som extrapersonal, vilket innebär att jag alltid står tillsammans med en erfaren montör som upplärare.

Området jag jobbar på är indelat i tio positioner. Hittills har jag lyckats få bra kläm på en två-tre stycken, men fortfarande är det svårt att hinna klart på de allra flesta innan takten är slut. I morse var det dessutom kort om folk, så jag fick köra några moment ensam för att kompensera för personalbristen. Även om det var stressigt så var det en bra känsla att se vad jag lärt mig under knappt tre veckor på golvet. Ska tillägga att det verkligen är tacksamt att arbeta i ett team med så lugna och stöttande medarbetare!

Tidigare i veckan hade vi vårt första möte inför det förbättringsprojekt som ska redovisas i slutet av praktiken. Vi gjorde upp en mall över hur vi ska lägga upp rapporten och började brainstorma vad vi hittat för förbättringar än så länge. Med ”vi” menar jag då oss sex SIPare som praktiserar här på motormoneringen. Totalt består monteringsgruppen på Scania Internship Production av 18 studenter, inräknat de två grupper som har praktik på växellåde- och chassimonteringen.

Nu återstår 1,5 timme av montering innan det är dags för helg. Inte för att jag inte tycker om jobbet här på linan – men det ska trots allt bli rätt skönt att vila fötterna några dagar!

SIPkollegorna på motor: Petter, Emma, Elin, Mikaela och Lovisa.

COMMENTS: 0

Comments and trackbacks are moderated. Read our moderation policy for further information.Please check the form fields.