Progress 5%…

Progress 5%…

Hello Exjobb!

Då var första veckan klar på examensarbetet. Jag tänkte berätta lite om mina upplevelser samt hur mitt examensarbete har fortskridit.

Bök och Stöck med Rättigheter

När man börjar på ett nytt företag så brukar det alltid ta lite tid innan man får de behörigheter man behöver samt att man får kort och telefon som fungerar. För mig har det tagit lite extra tid att få igång allting. Mycket telefonsamtal och mail har det blivit för att få igång det jag behöver ha. De positiva är att all supportpersonal har varit mycket hjälpsamma!

Min Arbetsplats

Hur var min arbetsplats då? Här kommer en kort sammanfattning.

  • Är på NEPS – Powertrain Control Systems Development, System Platform, Software. NEPS är ansvarig för lågnivåmjukvaran i Scanias ECU:er.
  • Sitter i ett öppet och fräscht kontorslandskap.
  • Trevliga arbetskamrater, de verkar ha liknande intressen som jag själv har!
  • Fick dubbla skärmar, det gillar jag 🙂
  • Inte långt till kaffeautomaten!
  • Fredagsfika finns!

Jobb, jobb

Jag har hunnit med en hel del arbete denna vecka. Jag stiger upp vid 6-tiden och är på arbetet någon minut innan klockan sju. Första veckan har ägnats till att göra en planeringsrapport samt att sätta mig in i Scanias befintliga system. Planeringsrapporten är något som varje exjobbare måste göra och den måste godkännas av både skolan och Scania. I korthet kan man säga att den ska svara på frågorna vad? när? hur? gällande examensarbetet. I skrivandets stund har jag gjort alla delar men de behöver revideras och omformuleras lite för att jag ska bli nöjd.

Passat på Gröndal

På kvällarna har jag passat på att träna en hel del på Gröndal, både styrketräning och pass. Tillsammans med andra SSI-are (bland annat blogg-kollegan Sophie) så har vi gått på tre pass denna veckan. Två stationsträningspass och ett alpin-pass. Måste säga att alpin-passet var otroligt bra träning. Mycket ben, och som gammal volleybollspelare så gillar jag ju det lite extra mycket 🙂

SSI-intervjuer

Hörde på ryktesväg att det skulle vara SSI-intervjuer snart. Jag hade ju lovat att jag skulle skriva ett blogginlägg om detta men det har jag tydligen glömt 🙁 Men ett tips är att vara sig själv, man kommer långt på det!

Ny vecka snart med nya utmaningar!

Nästa vecka kommer mitt examensarbete börja på allvar med en förstudie. Det ser jag fram emot!

Tyvärr kan jag inte bidra med några bilder från min arbetsplats (Lite hemligt)  men här kommer en från Gröndal under Mini-Griffin 2011, där vi även ser Sara.

COMMENTS: 0

Comments and trackbacks are moderated. Read our moderation policy for further information.Please check the form fields.