Malin Bjerkestig

Malin Bjerkestig

HR Business Partner R&D

Malin Bjerkestig jobbar på Scanias forskning och utvecklingsavdelning med employer branding, men är för stunden föräldraledig. Hon ägnar stor del av sin tid på Scania Student Intro men har även hand om studiebesök och andra aktiviteter. Malin kommer att blogga om hur det är att arbeta på Scania och ge en inblick i Scanias arbete för studenter.

Jag heter Malin Bjerkestig och bor i Östertälje med min familj i en lägenhet med utsikt över inloppet av Södertälje kanal och till min stora dröm, uppsikt över vår segelbåt. Att jag dessutom har cykelavstånd till världens roligaste jobb som HR Business Partner med fokus på Employer Branding & Rekrytering på Scanias forskning och utveckling gör inte saken sämre!

På min fritid är det båtlivet som gäller sommartid då vi gärna seglar till Gotland med vår Albin Vega. Drömmen vore att komma iväg på en lite längre tur. På vintern åker jag gärna skidor, både på längden och utför. Att resa ligger mig även varmt om hjärtat och jag drömmer mig gärna tillbaka till resor som till Ecuador och Galapagos.

Jag är född 1978 och har i grunden en civilingenjörsexamen från Luleå Tekniska Universitet där jag även passade på att plugga som Erasmusstudent i Wien och en termins engelskastudier på Malta. Efter examen arbetade jag 2,5 år i Borlänge som logistikansvarig på ett företag som tillverkar och säljer stålbalkar och pelare.

Jag är född och uppvuxen i Västerhaninge och efter drygt 8 år iväg ”hemifrån” längtade jag hem. 2005 fick jag jobb som planeringsansvarig för materialförsörjningen på AB Storstockholms Lokaltrafik på avdelningen som ansvarade för signalsystem och elkraftanläggningen för tunnelbana och kontaktledningsbanorna. I och med att jag har en examen inom Elektroteknik och gjorde exjobb inom Industriell Logistik passade det mig som handen i handsken.

Våren 2008 började jag på Scania och det är inget jag ångrar. Jag har fått testa så många olika saker under min tid på Scania, allt från logistikutvecklare till gruppchef till min tjänst idag då jag arbetar med Scania som varumärke som arbetsgivare.
I mitt jobb idag är Scania Student Intro en stor del, men jag arbetar även till stor del med rekrytering och chefsstöd.
Min förhoppning är att skriva om min vardag här på Scania och tveka inte att höra er till mig ifall ni har några frågor, antingen gällande Scania Student Intro eller något annat!