Louise Linder

Louise Linder

Sourcing Manager

Louise är 26 år och arbetar som inköpare av komponenter till buss och lastbilschassin. Som nybakad civilingenjör från Industriell ekonomi på KTH våren 2011 lockade traineeprogrammet på Scania, vilket hon inte har ångrat ett ögonblick. På bloggen berättar Louise om övergången från traineeprogrammet till en egen tjänst och delar med sig om livet på Inköp.

Efter Industriell ekonomi på KTH med inriktning mot Produktion letade jag efter mitt första jobb. Som student lockades jag både av kreativiteten jag fick använda i studentspexet och internationella kontakter via studentmöten överallt från Porto till Ankara till Tahkovuori samt utlandsstudier både i Frankrike, Nederländerna och USA. Var skulle jag kombinera alla de intressena? Det var inte en slump att det blev Inköp på Scania och Traineeprogrammet som jag började på hösten 2011.

Nu spenderar jag mina dagar, inte med att nörda ner mig i lastbilar som man kanske kan tro, utan med att ha intressanta diskussioner, lära mig mer om hur vi tänker på Inköp, leda möten och tänka ut strategier. Det är lite som att lägga pussel där det finns massor av pusselbitar som skulle kunna passa om man vrider lite på dem. Mitt jobb handlar om att hålla ihop produktområdena jag ansvarar för och se till att vi får bra kvalitet, leveransprecision och pris – både nu och i framtiden.

Här på bloggen kommer jag att skriva om de tankar och funderingar som dyker upp i mitt dagliga jobb, och om de upplevelser jag har. Förhoppningen är att du som läser ska få en liten glimt av hur det kan vara att jobba på Scania.