Carin Carlsson

Carin Carlsson

Development Engineer

Carin har läst civilingenjörsprogrammet teknisk fysik och elektroteknik i Linköping och är nu trainee inom produktutveckling på Scania. Hon kommer blogga om hur det är att gå Scanias traineeprogram och hur livet på Scanias forskning & utvecklingsavdelning ser ut.

Jag heter Carin och är 25 år gammal. Jag kommer från Norrköping, gjorde ett utbytesår i Texas, pluggade i Linköping och hittade till Scania via ett sommarjobb mellan fjärde och femte året på högskolan. Ett sommarjobb ledde till ett exjobb som senare ledde till en plats på Scanias traineeprogram.

Jag har läst civilingenjörsprogrammet teknisk fysik och elektroteknik i Linköping, med inriktning mot styr- och informationssystem. Det innebär att jag läst en hel del matte, en del fysik och ganska mycket reglerteknik i olika tappningar. Många olika kunskaper som jag hade nytta av i mitt exjobb på Scania men också i min nya roll som produktutvecklingstrainee.

Min hemavdelning på traineeprogrammet, dit jag återvänder efter själva programmet är slut, jobbar med test av olika system i en hytt. Det kan till exempel vara radio och klimatsystem. Det är spännande teknik, men också kul att jobba nära saker som det verkligen går att uppleva. Vem vill köpa en lastbil man fryser i?

En av anledningarna till att jag sökte mig till civilingenjörsutbildningen är att jag är nyfiken och gillar att förstå hur saker fungerar. Nyfikenheten rör såklart teknik – hur funkar egentligen en motor? Varför går det att höra med hjälp av en hörapparat? Varför håller mitt telefonbatteri si eller så länge? Nyfikenheten gör också att jag är intresserad av och engagerad i politik och samhällsfrågor. Min fritid ägnas gärna åt det, eller åt att springa i skogen, pröva nya kreativa recept i köket eller helt enkelt bara umgås med mina vänner. Jag älskar att åka skidor och längtar varje år till snön kommer.

I den här bloggen tänkte jag skriva lite om Scania traineeprogram och hur livet på Scanias forskning & utvecklingsavdelning. Bloggen kommer handla lite om vad jag gör på dagarna, hur det är att gå traineeprogrammet och en del om mina nyfikna funderingar. Bläddrar man tillbaka till tidigare inlägg hittar man en del exjobbsinlägg och en del sommarjobbsinlägg. Hoppas du vill följa med på resan!

/Carin