Kontinuerlig kontakt och lite andra exjobbstips och tankar

Kontinuerlig kontakt och lite andra exjobbstips och tankar

Hej igen,

Ledsen att det har dröjt så länge sen mitt senaste inlägg, var inte beredd på hur mycket mindre tid jag skulle ha i vår när Värdsholmen blev invaderat av SSI:are, bland annat en annan bloggare Tobias. Inte mig emot, jag måste bara komma ihåg att skriva på bloggen trots att dagarna avslutas med EM i handboll. 🙂 ( tyvärr inte mycket att hurra för för svensk del)
Det har hur som helst varit två välspäckade veckor. Mycket träning med SSI:are och TV-kvällar.

 
Väldigt roligt att vara tillbaka på jobbet, nu känns det äntligen som om jag vet vad jag har att jobba med. Det tog ett bra tag innan den känsla infann sig och jag tror det är något som alla känner i början av ett examensarbete, man vet ungefär vad det kommer innehåla men det är lite oklart precis vad som ska göras och vad resultatet ska/kan bli. Mitt tips är bara att jobba på, det krävs tid för att förstå vad du har att göra med, det tar lite tid och det får det göra. Nu har jag äntligen börjat med rapporten på riktigt. Dock är ett annat tips att skriva på rapporten kontinuerligt så att inte hela är kvar i slutet. Jag har hela tiden haft en disposition som jag fyllt med punkter som senare utvecklar till mer text.

 
I fredags var jag i Uppsala och träffade handledaren på universitetet, känns bra att stämma av med honom då och då, har försökt maila varannan vecka. I fredags sågs vi i två timmar och diskuterade rapportens innehåll och olika sätt man kan analysera data som finns tillgänglig. Det är toppen och ha kontinuerlig kontakt med handledaren så att man veta att exjobbet motsvarar förväntningarna från universitetet. För att veta att exjobbet fortlöper i rätt riktning även i avseende för Scania har jag en gång i månad haft ett möte med handledare och gruppchefer där jag har visat vad jag har gjort, och sen har vi diskuterat vad nästa steg skulle kunna vara. Mycket bra för att veta att man inte drar iväg från utgångs syftet med exjobbet.

 
Lite torrt inlägg men det jag vill få fram är att mitt tips är kontrollera att exjobbet uppfyller sitt syfte både gentemot universitetet och företaget, och inte bara i början utan under hela exjobbet.
Hur man gör det spelar mindre roll, men att ha avstämningar är ett mycket bra sätt, speciellt om man gör exjobbet individuellt.

Är du intresserad av exjobb på Scania kolla följande länk: http://karriar.scania.com/student-ungdom/examensarbete/.

Här kan du läsa om de exjobb som ligger ute men tveka inte att kontakta respektive avdelning om du har en egen idé.

Ha det bra,

Sophie

 

 

 

COMMENTS: 0

Comments and trackbacks are moderated. Read our moderation policy for further information.Please check the form fields.