Kombinationen av projektledning, teori, verklighet och fysik

Kombinationen av projektledning, teori, verklighet och fysik

Tiden går så himla fort!  Vi har redan hunnit exjobba i snart 5 veckor, det känns som om jag fortfarande inte riktigt vet vad vi egentligen gör. Det jag vet är att det är väldigt kul!

För det första är det väldigt kul och utmanande att leda sitt första stora egna projekt. Jag älskar att organisera saker, så här får jag verkligen användning för mina färgkodade scheman och planeringstavlor. Att få ta egna initiativ och leda projektet dit man själv vill utan att det finns något facit är verkligen spännande.

För det andra gillar jag att vi lyckats få en bra kombination av teori och praktik. Den här veckan har jag suttit med papper och penna och löst komplicerade differentialekvationer och modellerat dessa i Matlab. Förra veckan kröp jag omkring i mekarkläder på golvet under en lastbil och skruvade fast accelerometrar i ramen.

Sist men inte minst händer det massa kul saker runt omkring själva exjobbet. Scania är ett så stort företag, så det finns massa aktiviteter man får ta del i om man vill. Själv har jag kompletterat träningen inför vasaloppet med att gå med i en löpträningsgrupp. Beroende på hur snabbt man vill kunna springa Scaniamilen (Scanias årliga lopp som går i slutet av maj) har vi blivit indelade grupper och fått träningsscheman för hur vi ska uppnå våra mål. Så måndagar och onsdagsluncher snör man på sig löparskorna och ger sig ut på Södertäljes grusvägar.  Ni får en finfin bild på mig och Sara från i onsdags 🙂

COMMENTS: 0

Comments and trackbacks are moderated. Read our moderation policy for further information.Please check the form fields.