[katja] eller [ka-tía]?

[katja] eller [ka-tía]?

Något som överraskade mig på KTH var hur lite CAD vi lärde oss. En kort introkurs i början, någon övning någonstans mitt i, men det mesta har man lärt sig genom at fnurla runt själv i olika mjukvaror.

Som kontrast till det hade jag en nio dagar lång kurs i CATIA [ka-tía] planerad början av SEP, med en fyradagars påbyggnad inbokad till senare. Just nu är vi mitt i den förstnämnda kursen, som går igenom från grunden hur man jobbar i CATIA – inte bara hur man gör en extrudering – utan vilka steg som ingår för att det ska gå till på rätt sätt. I allt som görs finns det tydliga standarder och riktlinjer för hur saker och ting ska utföras. Efter kursen är man väl bekantad med verktygen och kan dra igång med riktiga projekt.

Ifall du är nervös över att dina kunskaper inom CAD eller annat inte kommer räcka – var inte det. Du kan be kursledare, kollegor, eller ungefär vem som helst om hjälpt. Det värsta som kan hända är att de hänvisar dig till någon annan.

Förutom CAD finns det en drös kurser som behandlar allt möjligt, från retorik till utmattningshållfasthet. Någonting för alla helt enkelt, och allt går att hitta på Scanias interna nätverk.

COMMENTS: 0

Comments and trackbacks are moderated. Read our moderation policy for further information.Please check the form fields.