Informera och inspirera

Informera och inspirera

I fredags fick jag och min universitetsklass kamrat och kollega (från min gamla grupp) möjligheten att besöka vårt gamla program STS, System i Teknik och Samhälle, på Uppsala Universitet.

Det är lite underligt att vara tillbaka på Universitet det känns som det var väldigt länge sen och samtidigt igår som man fortfarande hade mekaniklektion i 2000-korridoren.

Jag och Marie på Uppsala Universitet

Jag och Marie på Uppsala Universitet

Men den här gången satt vi inte i ”skolbänken” utan den här gången var det vi som stod framme vid tavlan och pratade.

Vi hade en lunchföreläsning om Scania och valde att göra den med temat ”Vad ska du bli när du blir stor”. Detta gjorde vi genom att prata om våra egna val i livet och vägar in samt vad vi gör idag på Scania. Sammanfattningen som vi skickade med alla 88 (!) som kom och lyssnade var följande:

Vad ska jag bli när jag blir stor?

  • STS-studenter, vår publik

    STS-studenter, vår publik

    Det du är bra på och det du tycker är kul

  • Inget behöver vara för evigt
  • Testa olika saker
  • Trivs med det du gör, byt annars
  • På Scania finns många möjligheter, spännande utmaningar och en trevlig arbetsmiljö

Alltid lika kul att träffa studenter och informera om Scania och framför allt Scania Student Intro och Traineeprogrammet i mitt fall. Speciellt när jag har trivts så bra och verkligen tycker och vill att alla som kan ska söka. =)

Just nu är det dags att söka Scania Student Intro, ta chansen att se vad en ingenjör faktiskt jobba med och se insida av ett stort företag. En mycket trevlig och givande tid utlovas. =) Läs mina eller mina SSI-kollegors tidigare inlägg för att få mer information om SSI.

Ha det bra.

// Sophie

 

COMMENTS: 0

Comments and trackbacks are moderated. Read our moderation policy for further information.Please check the form fields.