Hjälp, jag kan ingenting om lastbilar!

Hjälp, jag kan ingenting om lastbilar!

När jag sökte till Scania Student intro förra året visste jag ungefär vad som var fram och bak på en lastbil, och hur en motor eller växellåda ser ut inuti hade jag inte ägnat en tanke.
Man kan säga att det blev liten av en chockstart när vi under vår första SSI-helg skulle göra ett case om nån del (jag kommer faktiskt inte ihåg vilken nu) och jag inte har en aning var denna komponent sitter, vad den gör, hur den ser ut eller hur stor den är. Men jag lär mig sakta men säkert! I somras jobbade jag med motorutveckling, så efter det vet jag hur en motor ser ut och fungerar (i stora drag i alla fall).  Nu exjobbar jag på en grupp som håller på med utmattningsprovning av hela lastbilen, så det är många delar att hålla koll på. Men alla jag jobbar med är så snälla och hjälpsamma, och svarar tålmodigt på alla mina frågor. Nu börjar jag känna mig ganska hemma bland tvärbalkar, skärmstag batterilådor och ljuddämpare.
Slutsatsen av detta är att våga ställa frågor! Det finns inga dumma frågor och folk blir i allmänhet bara glada av att få dela med sig av sin kunskap. Det gäller oavsett om det handlar om lastbilar eller inte.

Lastbilshytt i en provrigg som min grupp jobbar med

Lastbilshytt i en provrigg som min grupp jobbar med

 

 

Sen kan jag tipsa om massa bra klipp på Youtube för den som vill lära sig om t ex hur en motor funkar:
http://youtu.be/N2y77vEKorI
http://youtu.be/IYWUWMmimjQ

COMMENTS: 0

Comments and trackbacks are moderated. Read our moderation policy for further information.Please check the form fields.