Det efterlängtade transport-inlägget

Det efterlängtade transport-inlägget

Som jag skrev i ett tidigare inlägg finns det många sätt att ta sig till jobbet på morgonen som Scania-anställd. De har alla sina för- och nackdelar och beroende på var du bor och vad du föredrar av att sitta i bilkö eller läsa en bok, kanske du ska kika lite på dina transportalternativ. Det finns fyra primära medel för att ta sig till Scania i Södertälje. Vi har:

  • SJ Regionaltåg till Södertälje Syd
  • SL Pendeltåg till Södertälje Hamn (eller Syd)
  • Scania Job Express
  • Bil

Vi tar dem i en helt annan ordning än punktlistan. Sist först. Självklart kan man ta sig hit med egen bil (eller motorcykel, som jag klumpar ihop med bilar som en underkategori). Kort och gott. Nästa alternativ är pendeltåg, som med enkelhet tas till Södertälje hamn för att sedan ta buss eller promenad därifrån (som kan vara lång, beroende på var du ska på området), eller enkelt byte till Södertälje Syd för att hamna lite närmre eller lite längre bort, återigen beroende på var man sitter. Inte vilken vagn du sitter i på tåget, utan på Scania. Nästa fordon, större tåg. SJ kör endast till Syd men gör det lätt att bo i Eskilstuna utan att behöva vända i Stockholm.

I intresset av att spara det bästa (för mig) till sist, byter vi stycke och går in på Scania Job Express. Det är Scanias egna busslinje avsedd för deras anställda (nej, inte konsulter). Den går från City, via Liljeholmen, och fortsätter sedan mot Södertälje och kör runt till olika hållplatser på området. För mig som bor längs röda tunnelbanelinjen funkar det kanon – givetvis är det mycket bekvämt då det självklart är Scania-bussar som trafikerar sträckan. Hm.

Vill du effektivisera din pendling – och det vill man ju – gör lite research och kolla vad som funkar bäst för dig!

COMMENTS: 0

Comments and trackbacks are moderated. Read our moderation policy for further information.Please check the form fields.