Dags att söka sommarjobb?

Dags att söka sommarjobb?

Hello!!

Till och med 4:e mars finns det chans att söka till sommarjobb på Scania. Jag tänkte berätta allmänt om hur det är att göra sitt sommarjobb på Scania samt hur man löser praktiska saker som exempelvis bostad.

Vad arbetade jag med?

RESC hette avdelningen som jag fick göra exjobbet på. Min huvudsakliga arbetsuppgift var att göra ett loggverktyg i C#. Det var ett mycket fritt arbete och jag fick utforma det lite som jag ville. Generellt sett så upplevde jag att alla som sommarjobbade hade ganska stor frihet i det dem gjorde. Sommarjobbet motsvarande inte riktigt det jag utbildar mig till (lite för mycket högnivåprogrammering) men det var ändå spännande och lärorikt.

Var bodde jag?

Generellt sett brukar inte Scania kunna erbjuda bostad till sommarjobbare, så det är inget man kan räkna med att få. Själv hade jag förmånen att tillsammans med några andra SSI:are bo på Bodastigen i Södertälje. Det var mycket fina och rymliga lägenheter och jag delade lägenhet med två andra SSI:are. Det tog ungefär 30 minuter att gå till jobbet och på hemvägen kunde man stanna förbi Gröndal och träna lite + spela lite beacher 🙂

Sommarjobbet – En möjlighet

Ett privilegium som man har när man sommarjobbar på Scania är att man kan prata med andra avdelningar om bland annat exjobb. Jag pratade med min chef på RESC och han rekommenderade några avdelningar till mig, sedan mailade jag ut till de olika avdelningarna och fick komma på intervjuer och till sist hittade jag ett exjobb som passade mig!

Till sist…

Ta chansen att söka sommarjobb på Scania!

Och…just det…här en bild 🙂

Kul att åka lastbil

Kul att åka lastbil

COMMENTS: 0

Comments and trackbacks are moderated. Read our moderation policy for further information.Please check the form fields.