Vi söker gruppchef produktionsteknik stål till Scania Ferruform

Scania Ferruform AB är ett fristående helägt dotterbolag till Scania. Vi stärker Scanias konkurrenskraft med dagens och framtidens produkter genom branschledande kompetens, effektiva processer och tvärfunktionellt arbete. Vi har dagliga leveranser av bakaxlar, sidobalkar, tvärbalkar och andra ramkomponenter till Scanias chassimonteringar i Södertälje, Zwolle och Angers. Med ca 500 anställda är vi en av Luleås största verkstadsindustrier. Vårt uppdrag är att stärka Scanias konkurrenskraft med dagens och framtidens produkter, genom branchledande kompetens, effektiva processer och tvärfunktionellt arbete.

Teknikavdelningens uppdrag är att utveckla och bidra med kompetens för att möta framtidens krav. Vi ska introducera produkter samt förbättra och stabilisera produktionsprocessen. Teknikavdelningen består av 54 personer. Produktionsteknik Stål består av 8 medarbetare som arbetar med teknisk produktionssupport samt med olika produktionstekniska processer såsom exempelvis kapacitetsplanering, processoptimering och produktionsanpasssning av nya produkter.

Dina övergripande uppgifter inom affärsområde Stål på Scania Ferruform blir att leda din grupp och ansvara för:

 • Kapacitetssäkringsarbetet mot gällande och framtida volymkrav
 • Projektledning och utveckling av våra projektstyrningsmetoder
 • Ergonomikartläggningar i Produktionen
 • Teknisk support mot verksamheten
 • Leading workshop

Din Profil
Vi söker dig som har högskole- eller universitetsutbildning, ser gärna att du har teknisk bakgrund och brinner för ledarskap. Du har chefserfarenhet och förmåga att kunna balansera teknik med ledarskapsfrågor. Du har ett stort produktionshjärta och vill arbeta med att utveckla medarbetare, arbetssätt samt metoder för att nå uppsatta mål. Du är kommunikativ, gillar att tillbringa mycket tid i verksamheten och har förmågan att nå målen genom andra. Du skapar resultat och har en stor initiativförmåga. Du är strukturerad med en god analytisk förmåga samt är van att hantera många arbetsuppgifter samtidigt.
 
Tjänsten innebär ett brett kontaktnät både inom och utom Sverige, varför goda kunskaper i engelska krävs. Tekniska kunskaper inom tillverkning och våra produkter värdesätts. Du som söker har en högskoleutbildning i botten och gärna erfarenhet från ledande befattning.
 
För mer information och ansökan
För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Teknisk chef Peter Lundkvist telefon: 0920-767 62 epost: peter.lundkvist@scania.com Har du frågor angående rekryteringsprocessen är du välkommen att höra av dig till HR Business Partner Maria Nordström telefon: 0920-766 16 epost: maria.nordstrom@ferruform.com

Vi vill att din ansökan innehåller CV, brev och betygskopior. Skicka gärna din ansökan så snart du kan, intervjuer kommer att ske kontinuerligt. Välkommen med din ansökan!

 

About the job

 • Title: Vi söker gruppchef produktionsteknik stål till Scania Ferruform
 • Business area: Managers/Project Managers
 • Country: Sweden
 • City: Luleå
 • Last application date: 2017-04-17
 • Job Id: 20171447

About Scania

Scania ingår i Volkswagen Truck & Bus GmbH och är en av världens ledande tillverkare av lastbilar och bussar för tunga transporter samt industri- och marinmotorer. En växande del av verksamheten är service- och tjänsteutbudet, som garanterar Scanias kunder kostnadseffektiva transportlösningar och hög tillgänglighet. Scania erbjuder också finansiella tjänster. Scania är verksamt i ett hundratal länder och har 44 000 anställda. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige. Tillverkning sker i Europa och Sydamerika med möjlighet till globalt utbyte av såväl komponenter som kompletta fordon. Under 2015 uppgick faktureringen till 95 miljarder kronor och resultatet efter skatt till 6,8 miljarder kronor Scanias pressreleaser finns på www.scania.com/group
Jobs