Gruppchef materialhantering på Logistikcenter mot Motormonteringen

Logistikcenter (OLE) Södertälje ombesörjer bland annat hantering och lagring av material till motormonteringen i Södertälje (DE). Vi är ca 65 anställda som tar emot, lagrar och levererar gods vidare till våra kunder. Under 2017 står vi inför nya utmaningar då vi kommer att förändra flöden och layout genom att flytta till ett helt nytt logistikcenter väldigt nära kund. Detta kommer innebära många nya spännande möjligheter när det gäller att utveckla våra metoder så att vi åstadkommer kostnadseffektiva flöden med säkerhet och kvalitet som prioritet.

Vill du ha en spännande ledarroll inom en framgångsrik verksamhet under utveckling? Vi söker nu en gruppchef för materialhantering på logistikcenter (OLE).som kommer arbeta med bland annat godsmottagning och lagerhantering av material.

Dina arbetsuppgifter
Din huvudsakliga arbetsuppgift blir att ansvara för en avdelning (OLEG), där du leder, följer upp och kontinuerligt utvecklar både produktion, personal och processer. Tjänsten är dagtid och du ingår i OLE:s ledningsgrupp som även innefattar site manager, en till gruppchef inom materialhantering, en gruppchef för logistikutveckling och en kaizenledare / SPS-koordinator. Som medlem i OLE:s ledningsgrupp deltar du i styrning och förbättring av hela verksamhetens arbete.
 
I din roll som Gruppchef ingår att leda verksamheten med ansvar på personal- och verksamhetsutveckling, säkerhet, kvalitet och leverans. Du arbetar aktivt för att ständigt förbättra verksamheten genom att mål, handlingsplaner och aktiviteter tas fram, genomförs, följs upp och redovisas. Ditt ansvar är att avdelningen kan leverera med rätt kvalitet vid rätt tidpunkt till rätt kostnad.
 
Din profil
Vi söker dig som har ett stort intresse för ledarskap samt logistikfrågor och som i din roll fungerar både som ledare, chef och tränare i tillämpningen av de arbetssätt och metoder som vi arbetar efter. Egenskaper att kunna bygga nätverk och bra relationer är viktigt. 
 
Som person är du är en lagspelare som ser till såväl den egna gruppens behov som till helheten för verksamheten samt har förmågan och viljan att inspirera dina medarbetare. Du är kommunikativ, drivande, strukturerad och har en god analytisk förmåga. Du är trygg i dig själv och vågar testa nya idéer samt har god självinsikt. Som ledare är du lyhörd för vad som krävs för att motivera medarbetarna och utveckla effektiva team samtidigt som du vågar vara tydlig och bestämd när det behövs.
 
Krav är att du har akademisk bakgrund, helst med inriktning mot logistik. Meriterande om du har tidigare ledarerfarenheter och SPS-kunskap. Vi erbjuder dig ett spännande arbete i en dynamisk produktionsmiljö med goda utvecklingsmöjligheter.

  
Blir du nyfiken och vill veta mer?
För ytterligare information kontakta Sandra Ilmrud (Site Manager OLE), 08-553 503 68 eller Ingela Arvidsson (HR Business Partner), 08-553 829 69.
 
Ansökan
Din ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior.
Intervjuer kommer att hållas kontinuerligt under ansökningsperioden.

Gör din ansökan via http://www.scania.com/group/en/available-positions/ för att vi ska få korrekta uppgifter.
I de fall det uppstår problem med att registrera din ansökan på scania.com så kan du maila din ansökan till kandidatbokning@scania.com
OBS! Ange Scanias Jobb Id 20171498 i ämnesraden. Bifoga ditt CV, personligt brev samt relevanta betygskopior. Vi behöver också ditt fullständiga namn, adress, e-post och mobilnummer för att kunna registrera din ansökan. Ofullständiga mailansökningar kommer vi ej kunna hantera.

 

About the job

  • Title: Gruppchef materialhantering på Logistikcenter mot Motormonteringen
  • Business area: Managers/Project Managers
  • Country: Sweden
  • City: Sodertalje
  • Last application date: 2017-04-16
  • Job Id: 20171498

About Scania

Scania ingår i Volkswagen Truck & Bus GmbH och är en av världens ledande tillverkare av lastbilar och bussar för tunga transporter samt industri- och marinmotorer. En växande del av verksamheten är service- och tjänsteutbudet, som garanterar Scanias kunder kostnadseffektiva transportlösningar och hög tillgänglighet. Scania erbjuder också finansiella tjänster. Scania är verksamt i ett hundratal länder och har 44 000 anställda. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige. Tillverkning sker i Europa och Sydamerika med möjlighet till globalt utbyte av såväl komponenter som kompletta fordon. Under 2015 uppgick faktureringen till 95 miljarder kronor och resultatet efter skatt till 6,8 miljarder kronor Scanias pressreleaser finns på www.scania.com/group
Jobs