System developer .Net - offboard Toolchain

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Vill du jobba med att utveckla verktygstöd som stödjer Scania i utvecklingsprocessen?
Då är du välkommen till organisationen Information architecture and Tool Chain for Embedded.

Vi är en viktig del i Scanias utvecklingsprojekt med uppdraget att säkerställa att ECU-system i Scanias elsystem kan hanteras med avseende på att uppdatera och konfigurera inbyggd mjukvara. Vårt verktygsstöd används i flera delar av utvecklingsprocessen och av många utvecklingsingenjörer inom forskning & utveckling (R&D) som jobbar tidigt i utvecklingsprojekten. Vår organisation arbetar med fokus på att skapa en sammanhängande verktygskedja med ett genomtänkt informationsramverk som möjliggör ett fortsatt effektivt utvecklingsarbete på Scania. 

Vi jobbar med kontinuerlig kompetensutveckling i teamet och varierade arbetsuppgifter som gör att kunskapsnivåer ökar och byggs på över tid.

Dina arbetsuppgifter

Vår utvecklingsmiljö idag är Visual Studio .Net och vi använder Gitlab för nya lösningar som ofta bygger på Cloud (AWS), och vi använder JIRA för vår ärendehantering. Du kommer vara del av ett team som jobbar enligt agila principer med att utveckla nytt verktygstöd som tillför största möjliga värde för kunden.

Vi erbjuder en stimulerande och kreativ arbetsmiljö där vi just nu planerar för att ta nästa steg i att utveckla och skala vårt agila arbetssätt (SAFe) och du kommer att vara delaktig i denna spännande förändring.

Din profil

Du är civilingenjör eller har motsvarande kompetens inom området och du brinner för att jobba med problemlösning.

Du är intresserad av mjukvaruarkitektur och hur IT kan påverka dels våra produkter men också hur vi kan jobba med fokus på att digitalisera och leverera mer värde i en sammanhållen verktygskedja.

Du tycker om att jobba iterativt med direktkontakter mot kunder och kollegor och är skicklig på att kommunicera och därmed skapa god förståelse som grund för att skapa verklig nytta.

Vi söker dig med god erfarenhet av att utveckla .NET applikationer, anpassade för såväl lokala PC-klienter (t.ex. WinForms, WPF) som för webben (t.ex. ASP.NET MVC5, Bootstrap), samt även databaser (SQL, NoSQL) och webbtjänster (WCF,  REST, SOAP). Det är meriterande om du jobbat med kvalitetssäkring och testdriven utveckling, samt även utveckling av molntjänster via AWS (Amazon Web Services).

Goda kunskaper i både engelska och svenska, skriftligt och muntligt är ett krav för tjänsten.

För ytterligare information

Kontakta Gunnar Robertsson, gruppchef, tfn: +468 553 510 74
Camilla Arnersten, sektionschef EPI, tfn: +468 553 860 96

 

Ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior.
Intervjuer kommer att ske löpande.

About the job

  • Title: System developer .Net - offboard Toolchain
  • Business area: Research and Development
  • Country: Sweden
  • City: Sodertalje
  • Last application date: 2019-12-09
  • Job Id: 20194397

About Scania

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2018 levererade vi 88 000 lastbilar, 8 500 bussar samt 12 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 137 miljarder kronor, varav cirka 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 52 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Tillverkning sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentrum i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE. För mer information besök: www.scania.com.