Processtekniker till Motormonteringen

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Är du utbildad högskole- eller civilingenjör och vill vara med oss på vår resa med att utveckla hållbara transporter?

Vi söker en engagerad processtekniker till vår grupp som stöttar med produktionsteknisk kunskap till Provning och Måleri. Som processtekniker kommer du att driva projekt tvärfunktionellt tillsammans med olika funktioner inom Scania. Du förväntas driva och implementera projekt från start till mål, där du ansvarar för exempelvis projektmål, kommunikation, tidplaner samt riskhantering. Du kommer att utmanas såväl av tvärfunktionell- som teknisk problemlösning.

Att du gillar att arbete i ett team ser vi som en självklarhet. Vi är en grupp som har ett nära samarbete och stöttar varandra samt att vi hjälper varandra att nå våra personliga mål. För oss är det viktigt med öppenhet, prestigelöshet och att vi har roligt på jobbet.

Arbetsuppgifter
Dina arbetsuppgifter kommer att vara varierande med fokus på att skapa förutsättningar för slutflödet i produktionsprocessen där vi provar och målar våra motorer. Du ansvarar för ett eller flera produktionsområden där dina arbetsuppgifter innebär bland andra:

  • Nyanskaffning och modifiering av produktionsutrustning
  • Tvärfunktionell problemlösning
  • Optimering av flöden för produktionsprocessen
  • Balansering av montage inom produktionsområdet

I ditt arbete kommer du ha ett nära samarbete med produktberedning, produktionsunderhåll, global processteknik och flera av våra externa leverantörer.

Du blir en nyckelperson i den lokala ledningsgruppen där du kommer delta i olika projekt mot ständiga processförbättringar. Du får ett brett kontaktnät och du kommer även att kommunicera förbättringar kring produktionsprocessen med våra kollegor i Brasilien.

Har du den här bakgrunden?
Vi söker dig som har en högskole- eller civilingenjörsutbildning, gärna med inriktning mot produktion eller logistik. Du behärskar svenska och engelska obehindrat i tal och skrift.

Som person har du ett drivande förhållningssätt och är nyfiken på att lära dig nya saker. För att kunna göra ett bra jobb bör du vara strukturerad, prestigelös och flexibel. Du tycker att möten med människor är spännande och utvecklande och att arbeta i team är en självklarhet för dig.

Vi erbjuder en arbetsplats där du kommer få möjlighet att bidra med din kunskap och en möjlighet för dig att utvecklas vidare. Du kan välja att fördjupa dig inom teknik, utveckla dig mot ledarskap eller bredda dig inom ett av de specialområden du är mest intresserad av. Som Processtekniker får du en mycket bra start på din karriär inom Scania. Vi erbjuder ett utmanande och varierande arbete i ett team där du kommer ha stor möjlighet att utveckla våra arbetssätt och metoder.

Under din introduktionstid kommer du att tilldelas en handledare som du kan använda som stöd i frågeställningar som dyker upp. Du kommer att vara en del i ett team som idag består av 9 Processtekniker. Hos oss är det en självklarhet att du arbetar nära din chef och du kommer erbjudas kontinuerliga avstämningar där fokus kommer att vara på din personliga utveckling. Arbetsklimatet i gruppen är stödjande, utvecklande och öppet.

Du blir en viktig del av Scania – Scanias framgångar bygger till stor del på våra kärnvärden och sätt att arbeta, särskilt åtagandet om ständig förbättring och våra ledningssystem. Tillsammans utgör dessa tillgångar “The Scania Way” och grunden för Scanias företagskultur. Detta ger Scania en stark ledarposition i en värld som alltmer kräver säkra, hållbara och effektiva transportsystem. Scanias kärnvärden definierar vår kultur, läs mer om dem på vår hemsida Scanias kärnvärden.

Intresserad av att veta mer om tjänsten?
Vänligen kontakta rekryterande chef Fredrik Malgerud på telefonnummer 0700-810883

Ansökan
Urval och Intervjuer kommer att ske löpande. Ansökan bör innehålla CV, personligt brev samt intyg och betyg från Högskola och tidigare anställningar. Skicka in din ansökan senast 15 december.

Tjänsten är en tillsvidareanställning och placerad på vår anläggning i Södertälje.

Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter i en internationell miljö andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. Bor du i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Job Express.

About the job

  • Title: Processtekniker till Motormonteringen
  • Business area: Production
  • Country: Sweden
  • City: Sodertalje
  • Last application date: 2019-12-15
  • Job Id: 20194354

About Scania

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2018 levererade vi 88 000 lastbilar, 8 500 bussar samt 12 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 137 miljarder kronor, varav cirka 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 52 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Tillverkning sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentrum i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE. För mer information besök: www.scania.com.