Gruppchef till ordercentralen

Scania Industrial Maintenance AB är ett tekniskt produktionsstödjande bolag med ett brett utbud av tjänster inom industriella projekt samt produktions- och fastighetsunderhåll. Vi har specialkompetens inom bland annat automation, styr och regler, el, och VVS. Vi är ett helägt dotterbolag till Scania CV AB och ett av de största tekniskt produktionsstödjande företagen i landet med ca 1000 anställda och med en omsättning på ca 1,6 miljard kronor (2017).

Är du en ledare med stor kunskap och intresse inom kundservice? Brinner du för att driva och utveckla verksamheter och medarbetare framåt? Då kan den här rollen vara något för dig.


Din roll

Du kommer att driva två administrativa supportverksamheter på Scania tillsammans med 14 medarbetare som är skiftgående.

Den ena delen är kundservice och ordercentral där vi tar emot felanmälan inom produktion och fastighet både internt och externt, vi tilldelar arbetsuppgiften via telefonsamtal och administrerar ärendet i vårt system mot utsedd utförare.

Den andra delen är artikelregistrering där tar vi emot kundens önskan att registrera nya lagerartiklar på Scanias interna förråd.

Gruppen hjälper till att lösa kundens problem, administrerar ärenden, och svarar på frågor.

Du kommer att leda arbetet genom att sätta upp effektiva standardiserade arbetssätt inom gruppen och inom angränsade områden.

Du ansvarar för att leda det dagliga arbetet och säkerställa att vi ger en hög, kvalitativ service till våra kunder. I rollen ingår att löpande utveckla processer samt att sätta visioner och långsiktiga mål för verksamheten. Du säkerställer en effektiv och professionell leverans internt inom Scania men även till extern kund.

Kravprofil

Du har tidigare erfarenhet av ledarskap och kan visa på stor förmåga att skapa engagemang och motivera medarbetare och kollegor runt omkring dig. Du har även erfarenhet av att leda i förändring och du är någon som själv växer av utmaningar. Rollen kräver en god förmåga att samverka med andra samt erfarenhet av att samverka med kunder. I din roll är du resultatorienterad, tydlig i din kommunikation samtidigt som du är lyhörd och har förmåga att ta tillvara på andras idéer. Vi ser att du har stor erfarenhet av att standardisera och arbetssätt där både effektivitet och kundnöjdhet har uppnåtts.

Du har:

 • Minst 3-årig gymnasieutbildning gärna högskoleutbildning, eller motsvarande erfarenhet
 • Ett antal års arbetslivserfarenhet i ledande befattning ifrån liknande verksamhet
 • Kunskaper/erfarenhet av produktions, logistik- och/eller underhållsarbete
 •  Goda kunskaper i engelska i tal och skrift
 • B-körkort


Ytterligare information och ansökan

Isabella Vernersson, Logistikchef. tfn 08 553 530 75, isabella.vernersson@scania.com

Arbetstid: Dagtid
Placeringsort: Södertälje

Låter detta intressant?
Välkommen med din ansökan med bifogat personligt brev och CV. Sista ansökningsdag är den 29 Nov. Vi handlägger ansökningar löpande under ansökningstiden.

About the job

 • Title: Gruppchef till ordercentralen
 • Business area: Managers/Project Managers
 • Country: Sweden
 • City: Sodertalje
 • Last application date: 2019-11-29
 • Job Id: 20194273

About Scania

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2018 levererade vi 88 000 lastbilar, 8 500 bussar samt 12 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 137 miljarder kronor, varav cirka 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 52 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Tillverkning sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentrum i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE. För mer information besök: www.scania.com.