Compliance Engineer – Vehicle Service Information

Scanias mål är att leda omställningen mot ett hållbart transportsystem och bli en av världens ledande leverantörer av kompletta och hållbara transportlösningar. Vehicle Service Information (YS) har en central roll i denna resa genom att tillhandahålla informationen, verktygen och applikationerna som behövs för att använda, diagnostisera, reparera, underhålla och uppgradera produkterna på ett kvalitativt och kostnadseffektivt sätt.

Dina arbetsuppgifter

Som Compliance Engineer kommer du att driva lagkravsfrågor på YS och guida utvecklingsteamen så att befintliga och kommande lagkrav uppfylls i EU och på andra marknader, såsom Kina, Korea, Japan och USA. Rollen är därför både operativ och strategisk. Särskilt fokus i närtid kommer att ligga på EU-lagarna RMI (Repair and Maintenance Information) och PTI (Periodic Technical Inspection). RMI syftar till att öka konkurrensen på servicemarknaden genom att ge oberoende aktörer tillgång till fordonstillverkarnas serviceinformation och serviceapplikationer, medans PTI syftar till att öka fordonens trafiksäkerhet och miljöprestanda genom att ge bilbesiktningsföretagen tillgång till fordonstillverkarnas fordonsinformation.

Arbetsuppgifterna har stor spännvidd, alltifrån lagkravs- och konsekvensanalys till framtagning och implementering av olika typer av åtgärdsprogram. Vehicle Regulations (YDR) kommer att vara en särskilt nära samarbetspartner, men kontaktytorna är många, både på R&D och på marknadssidan. Du kommer dessutom emellanåt att representera Scania externt, t.ex. i lagkravsmöten med olika branschorganisationer.

Tjänsten är placerad på Strategic Product Planning, YSFS. Gruppen arbetar forskningsnära, och tvärfunktionellt – både inom R&D och mot Scanias olika marknadsavdelningar.

Din profil

Vi söker dig som är strukturerad, analytisk och lösningsorienterad. Du trivs med att engagera andra människor att arbeta mot uppsatta mål och har en god förmåga att bygga relationer. Du har en civilingenjörsexamen eller motsvarande och har en bra förståelse för våra fordon och servicetjänster. Det är mycket viktigt att du har ett stort intresse för lagkrav. Då arbetet innebär både nationella och internationella kontakter så är det viktigt att du behärskar svenska och engelska i såväl tal som skrift.

Ytterligare information

Kontakta gärna Jesper Brauer (gruppchef) på 08-553 50078 om du vill veta mer.

Ansökan

Din ansökan ska innehålla personligt brev samt CV, och relevanta intyg/betyg. Urval kan komma att ske löpande under ansökningstiden.

About the job

  • Title: Compliance Engineer – Vehicle Service Information
  • Business area: Research and Development
  • Country: Sweden
  • City: Sodertalje
  • Last application date: 2019-10-24
  • Job Id: 20193477

About Scania

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2018 levererade vi 88 000 lastbilar, 8 500 bussar samt 12 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 137 miljarder kronor, varav cirka 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 52 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Tillverkning sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentrum i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE. För mer information besök: www.scania.com.