BUSINESS CONTROLLER R&D

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Vill du sitta som spindeln i nätet och vara med och koordinera verksamhetsstyrningen inom Scanias R&D? Då är detta tjänsten för dig!

UC har övergripande ansvar för controlling inom Forskning och Utveckling. Då en av våra Controllers kommer gå vidare till nytt jobb inom Scania söker vi nu en controller med goda ekonomikunskaper som vill arbeta med verksamhetsstyrning och controlling.

R&D följer löpande upp verksamheten och dess effektivitet, vilket bl.a. sker genom uppföljning och analys av ett antal definierade KPI. Uppdraget är, genom relevanta nyckeltal, skapa transparens och föreslå aktiviteter för att utveckla och förbättra verksamheten. Du kommer vara ansvaring för R&D’s KPI rapportering och ge support till linjeavdelningar och R&D ledning. Ytterligare ett arbetsområde är Scanias arbete inom Focus & Ambition program. Du stöttar arbetet med uppföljning och analys samt är genom din kompetens ansvarig för business case och ekonomisk support till denna arbetsström. Du jobbar du nära R&D Way Office (UX) och i arbetet finns det breda kontaktytor med diverse verksamhetsområden inom R&D.

Din bakgrund är civilekonom alternativt en civilingenjör med ekonomikunskaper och är antingen nyexaminerad eller har några års erfarenhet.

Vi söker en kommunikativ och driven person med en god förmåga att sätta sig in i verksamheten. Du hittar snabbt lösningar på uppkomna problem och arbetar självständigt. Dessutom är du prestigelös, resultatinriktad och bekväm i att samarbeta tvärfunktionellt både inom och utanför R&D. God IT vana och mycket goda kunskaper i officepaketet är dessutom viktigt.

Du rapporterar till chef Head of Business Controll, UC och ingår i ett team på sju personer men har mycket bred kontakt med hela verksamheten.

Om du finner detta utmanande, ta kontakt med Joakim Persson 0700 811301.

Din ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior. Sista ansökningsdag är 2019-08-31.

About the job

  • Title: BUSINESS CONTROLLER R&D
  • Business area: Finance
  • Country: Sweden
  • City: Sodertalje
  • Last application date: 2019-08-31
  • Job Id: 20192581

About Scania

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2018 levererade vi 88 000 lastbilar, 8 500 bussar samt 12 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 137 miljarder kronor, varav cirka 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 52 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Tillverkning sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentrum i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE. För mer information besök: www.scania.com.