Projektledare till Axel- och växellådsmonteringen

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Scania är idag en del av TRATON och därmed en viktig spelare tillsammans med MAN i Volkswagens globala satsning framtidens hållbara och smarta transportsystem. För Scanias axel- och växellådsmontering innebär detta samarbete initialt att en verksamhet som tidigare bedrivits in house nu ska integreras med MAN, något som innebär nya spännande arbetssätt för både individ och företag.

Scanias transmissionsmontering befinner sig i ett skede med många spännande utmaningar och förändringar. Här monteras, provas och målas Scanias huvudsakliga produktion av axlar och växellådor. I dagsläget är vi ca 1000 medarbetare och har nyligen påbörjat resan inför introduktionen av nya axel- och växellådsvarianter.

Nu söker vi dig med erfarenhet av projektledning och kravställning där vi skapar förutsättningarna för Scanias framtida produkter. Vi erbjuder ett arbete med mycket goda utvecklingsmöjligheter i ett tryggt och internationellt företag! 


Vad innebär rollen?
 

I rollen som projektledare kommer du ha en viktig roll i introduktionen av Scanias nya produkter. Huvudansvaret för dig kommer att vara; leda, planera och organisera, analysera och kravställa Scanias kommande produktintroduktioner inom transmissionsmonteringen. I de olika projekten leder du individer med olika bakgrund och kompetens, främst produktionstekniker och logistikutvecklare. I det dagliga arbetet har du stöd av andra projektledare samt din närmsta chef.


Är det här du?
 

Du har sen tidigare erfarenhet av projektledning och tvärfunktionellt arbete. Som person trivs du med att arbeta i en dynamisk miljö där du är den sammanhållande länken. Du är drivande och kreativ med god analytisk förmåga. Du är kommunikativ och trivs i en ansvarsfull roll samt värdesätter att skapa goda relationer. Vi värdesätter prestigelöshet och mod att tänka i nya banor.


Har du den här bakgrunden?
 

  • Vi söker dig som är högskole- eller civilingenjör, alternativt motsvarande erfarenhet från arbetslivet
  • Du har tidigare erfarenhet från projektledning
  • Du behärskar svenska såväl som engelska i tal och skrift

God samarbetsförmåga och intresse för att leda och utveckla andra är något du motiveras av. Att självständigt prioritera, planera och strukturera dina leveranser är något du är van vid.


Ta reda på mer!

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Johan Albåge (Gruppchef) tfn 08-553 89993.

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan redan idag och senast den 1 september 2019! Urval och Intervjuer kommer att ske löpande. Ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior.

About the job

  • Title: Projektledare till Axel- och växellådsmonteringen
  • Business area: Production
  • Country: Sweden
  • City: Sodertalje
  • Last application date: 2019-09-01
  • Job Id: 20191996

About Scania

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2018 levererade vi 88 000 lastbilar, 8 500 bussar samt 12 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 137 miljarder kronor, varav cirka 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 52 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Tillverkning sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentrum i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE. För mer information besök: www.scania.com.