Utvecklings- och provingenjör till Scania Cummins

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

En världsledande utvecklare av hållbara bränslesystem.

Vi ska arbeta långsiktigt, i ett multinationellt team, för att ta den tunga fordonsindustrin in i en globalt hållbar framtid. Vill du vara med?

Vi vill träffa dig som vill vara med och bygga upp en helt ny organisation inom Scania, med stort globalt nätverk och utrymme för självbestämmande.

 

Scania har sedan början av 2000- talet haft ett joint venture med Cummins Fuel Systems i Columbus, USA för utveckling och tillverkning av världsledande bränslesystem.

Nu är det dags att bygga upp kompetens för produktutveckling och produktsupport i Sverige. Detta för att kunna erbjuda bättre lokal support samt komma närmare våra nuvarande och framtida europeiska kunder och leverantörer. 

Produktionen av våra system sker både i Mexico och Södertälje, medan utvecklingen görs i USA, Indien, Kina, och nu även här i Södertälje.

Om du vill jobba med oss, kommer du att vara vår provingenjör för dessa unika system. Du kommer att ges möjlighet att resa till våra olika utvecklingssites, och arbeta tvärfunktionellt med dina kollegor både i Sverige och globalt.

Din Roll

Vi vill att du själv är tydlig med vad du brinner för. Då vi är en nystartad organisation kommer det finnas stort utrymme att påverka och utveckla processer och metoder. Du kommer snabbt bli en nyckelspelare i en ny energisk organisation med mycket startup-känsla.

Du kommer att få arbeta i tätt samarbete med våra utvecklings- och produktsupportteam och Scanias provverksamhet inom bränslesystem.  Du kommer att köra våra bränslesystemsriggar och leverera kvalitetssäkrad data från dessa, demontera och analysera provobjekt, samt delta i prototypbyggnationer av våra produkter.

Rollen innebär som sagt ett mycket stort kontaktnät både lokalt inom Scania och med våra kollegor i Columbus, USA samt övriga globala Cummins-organisationer.

Är det här du?

Vi söker en självgående och engagerad högskoleingenjör eller motsvarande med stort teknikintresse som gillar att jobba med hårdvara. Du har en positiv attityd och tycker att det är inspirerande att lösa både stora och små problem.

Du är en väldigt god kommunikatör och på riktigt förstår vikten av att skapa bra relationer, både internt och externt, då arbetet bygger på tätt samarbete med övriga organisationen. Detta kräver goda kunskaper i både svenska och engelska. Det är viktigt att du skapar dina egna nätverk och på ett målmedvetet sätt driver ditt arbete framåt på eget initiativ. Du genomför dina arbetsuppgifter med ett stort mått av noggrannhet och tålamod, då provresultatens kvalité är avgörande för en bra slutprodukt.

Erfarenhet från testverksamhet eller produktutveckling är meriterande, så även viss programmeringserfarenhet. MEN för oss är det absolut viktigaste att vi hittar dig som inser att en organisation är stark tillsammans. Alla våra kollegor ska växa i teamet, och bidra med egenskaper som låter teamet växa.

Goes without saying: Det är viktigt att medarbetare trivs hos oss och vi tror att medarbetare som trivs visar ett stort engagemang vilket är avgörande för vår framgång och utgör kärnan i vår verksamhet. För oss är en frisk och säker arbetsplats en central del av vårt kontinuerliga arbete med att utveckla våra medarbetares kompetens och yrkeskunnande.

För mer information
Vänligen kontakta Niclas Wiker, gruppchef DIXP, +46 8 533 52745

Ansökan
Sök via länken, bifoga personligt brev, CV och betygskopior. Urval sker löpande.

About the job

  • Title: Utvecklings- och provingenjör till Scania Cummins
  • Business area: Research and Development
  • Country: Sweden
  • City: Sodertalje
  • Last application date: 2019-05-31
  • Job Id: 20183451

About Scania

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2017 levererade vi 82 500 lastbilar, 8 300 bussar samt 8 500 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 120 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 49 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Traton Group. För ytterligare information, besök www.scania.com.