Kreativ mekaniker sökes till metodverkstan

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Gruppen Tools and Method Development workshop (YSND) ansvarar för en komplett fordonsverkstad med flera bilplatser och tillhörande mekanisk verkstad. Gruppen har även ansvaret för de ca 3000 verktyg som erbjuds till Scanias servicenätverk världen över; d.v.s. från minsta skruvmejsel till egenkonstruerade specialverktyg.

Dina arbetsuppgifter
Som mekaniker hos oss kommer du fylla en viktig funktion i utvecklingsarbetet av Scanias service- och reparations-metoder. I rollen som mekaniker kommer du ha ett nära samarbete med metodingenjörer där ni tillsammans utvecklar och verifierar service och reparationsmetoder för Scanias lastbilar, bussar, växellådor och motorer. Arbetsuppgifterna varierar från dag till dag och sträcker sig över hela fordon, från emblemet i frontluckan till bakljusen och allt där emellan. I arbetsuppgifterna ingår även att tillverka prototyper av våra egenkonstruerade specialverktyg innan en förfrågan skickas till underleverantörer. Du kommer bygga upp ett brett kontaktnät inom R&D.

Din profil
Vi söker dig med stark egen drivkraft samt har god samarbetsförmåga. Vi värdesätter en positiv och ödmjuk syn, nyfikenhet samt intresse för att lära sig nytt. Du är driven, noggrann, stresstålig samt behärskar svenska och engelska i tal och skrift.

Datorvana och B-körkort är ett krav, C eller D-körkort är meriterande.

Har du praktiska erfarenheter från Scanias lastbilar, bussar och motorer eller dokumenterade kunskaper inom konventionell bearbetning (svarv/fräs) och svets är även det meriterande.

Ta reda på mer!

Kontaktpersoner

Tomas Peltonen (gruppchef) tomas.peltonen@scania.com. 08-55351424

About the job

  • Title: Kreativ mekaniker sökes till metodverkstan
  • Business area: Research and Development
  • Country: Sweden
  • City: Sodertalje
  • Last application date: 2019-01-25
  • Job Id: 20183492

About Scania

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2017 levererade vi 82 500 lastbilar, 8 300 bussar samt 8 500 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 120 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 49 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Traton Group. För ytterligare information, besök www.scania.com.