Systemansvarig brandlarm

Scania Industrial Maintenance AB är ett tekniskt produktionsstödjande bolag med ett brett utbud av tjänster inom industriella projekt samt produktions- och fastighetsunderhåll. Vi har specialkompetens inom bland annat automation, styr och regler, el, och VVS. Vi är ett helägt dotterbolag till Scania CV AB och ett av de största tekniskt produktionsstödjande företagen i landet med ca 1000 anställda och med en omsättning på ca 1,6 miljard kronor (2017).

Arbetsuppgifter och ansvar
Dina arbetsuppgifter består av att ansvara för drift och underhåll enligt gällande regelverk på Scanias brandlarmanläggningar. Du ansvarar för underhållskontakter mot anläggningsägare, agerar som kravställare mot olika verksamheter, samt följer upp och dokumenterar underhållet. Du ansvarar även för att tekniska riktlinjer uppdateras och följs. I arbetet ingår också att besikta nya anläggningar.

I din roll kan projektansvariga kontakta dig för råd innan projektstart gällande teknikval av automatiskt brandlarm baserad ur ett erfarenhetsmässigt underhållsbehov. Framtagning av långsiktiga underhållsplaner och säkerhetsställa genomförandet av planerna samt agera på avvikelser ingår även i rollen.

Att leda, planera och prioritera hur underhållet på brandlarmanläggningar sköts inom egen organisation är en viktig del i dina arbetsuppgifter. Vi ser dig som en pedagogisk individ som har lätt att se utbildningsbehov och lära ut på ett metodiskt sätt till de berörda, så som projektorganisation, entreprenörer och drift. Ledarerfarenheter är meriterande i rollen.
Att sammanställa olika typer av rapporter, statistik och framtagning av utbildningsmaterial är en naturlig del i rollen.

Din profil
Vi söker dig som är högskoleingenjör, civilingenjör eller har motsvarande erfarenhet med inriktning mot yrket, samt några års erfarenhet av drift, underhåll och administration av brandlarmanläggningar.
Du är utåtriktad, har känsla för service samt förmåga att arbeta självständigt och har B-körkort.

Meriterande egenskaper:

 •  Analytisk och strukturerad
 •  Kunna kommunicera tydligt med kunder och leverantörer
 •  Noggrann och ansvarstagande
 •  Målinriktad och vilja att se resultat
 •  Goda kunskaper i svenska och engelska, i både tal och skrift

Vi ser gärna kvinnliga sökanden.

Information om tjänsten och ansökan
Plats: Södertälje
Anställningstyp: Heltid

Bengt Hedberg Delteus, Underhållsledare, tfn. 0855382330

Välkommen med din ansökan med bifogat personligt brev och CV senast 31 januari.
Inkomna ansökningar behandlas kontinuerligt under ansökningstiden.

About the job

 • Title: Systemansvarig brandlarm
 • Business area: Maintenance
 • Country: Sweden
 • City: Sodertalje
 • Last application date: 2019-01-31
 • Job Id: 20182821

About Scania

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2017 levererade vi 82 500 lastbilar, 8 300 bussar samt 8 500 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 120 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 49 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Traton Group. För ytterligare information, besök www.scania.com.