About the program/Om programmet

About the program/Om programmet

Nu tänkte jag ägna ett inlägg åt trainee-programmet, hur det ser ut och vad det innebär. År 2017/2018 kommer se lite annorlunda ut än 2016/2017. Nästa års traineer kommer arbeta mer mot Volkswagen och kommer att ha två utlandsperioder istället för en.

När man går trainee-programmet är man anställd av en avdelning och oftast så finns där en tjänst som man är tänkt ska kliva på då programmet är slut. De som har ett annat jobb än det på sin hemavdelning efter trainee-programmet har sökt ett jobb (internt) på Scania, gått på intervju och fått ett nytt jobb.

Såhär ser min trainee-tid ut!

traineearet

Introduktion
Hela trainee-gruppen var samlad och vi varvade praktik med teori. Teorin bestod av föreläsningar om Scania som hölls av Scania-anställda. Vi fick även träffa i princip hela ledningsgruppen under dessa veckor! Förkunskapen var väldigt varierad mellan traineerna. Jag som aldrig hade haft kontakt med Scania innan visste kanske lite mindre än de som exempelvis gjort sitt exjobb på Scania eller som sommarjobbat här. Det var dock ingenting jag märkte av som en nackdel.

Praktiken bestod av montering på två olika produktionsenheter samt en praktikvecka på en bearbetning. Här träffade vi även våra trainee-faddrar på en middag samt spenderade en kväll med aktiviteter + middag med våra chefer. Veckorna avslutades med en utflykt tillsammans med de gamla traineerna där vi lekte lekar och hade kräftskiva.

TIPS.
1. Första dagen på trainee-programmet skulle vi ha med “träningskläder för utomhusbruk”. Jag var livrädd att det skulle innebära brännboll eller stafetter så jag hade förberett en ursäkt om en bruten tå (perfekt för det syns inte om man inte tar av sig skorna), det var dock bara team-building-lekar så det var inte alls någon fara.
2. De från Scania Academy bad oss innan start att skicka ut en kort presentation om oss själva + en bild. Detta skulle alltså bara skickas ut till övriga traineer så att vi skulle veta vilka varandra var innan vi började. Tror många missförstod det.

Period 1
Första placeringen spenderade samtliga på sin hemavdelning. Vissa fick kliva in i en arbetsgrupp med vanliga arbetsuppgifter, vissa hade ett eget projekt på hemavdelningen och vissa hade en mix. Jag hade en processtekniker-praktik och hade således vanliga arbetsuppgifter. Det tyckte jag var bra då jag kom in i gruppen på ett sätt jag inte tror man gör ifall man bara har ett eget sidoprojekt. Under första perioden hade jag även körlektioner för C-körkort samt planerade första seminarieveckan, vilket gjorde att min praktik höll mig nog sysselsatt.

Min hemavdelning är alltså DETT. DE = Motormonteringen och TT = Lokal processteknik. Min processtekniker-praktik bestod av att arbeta som processtekniker mot ett visst område på motormonteringen samt ha praktik på övriga avdelningar på DE. Första veckan hade jag ytterligare verkstadspraktik på det området jag skulle arbeta mot. Det kändes lite tungt efter att precis ha avslutat 3 veckors verkstadspraktik med trainee-gänget men i efterhand förstod jag vaför det var väsentligt.

Att bestämma perioder
Vi fick i början veta att perioderna valdes i samråd med den anställande chefen under Period 1. Under introduktionen hade vi fått lyssna på föreläsningar av gamla traineer där de berättade om sina perioder. Därför hade jag fått en idé om vart jag ville ha mina placeringar. När hade möte med min chef hade han i samråd med sin chef (som är fd. trainee) och min fadder (som också är fd. trainee) tänkt ut två placeringar till mig men lämnat utlandspraktiken upp till mig. En av placeringarna var jag lite skeptisk till och den andra placeringen var en sådan jag hade önskat själv när jag tänkt ut vart jag ville vara. Då de hade så pass mycket erfarenhet tillsammans angående trainee-perioder så litade jag på dom och det kändes tillslut bra med samtliga placeringar.

C-Körkort
På första intervjun blev jag informerad om att jag var tvungen att ha B-körkort då vi inom programmet skulle ta C-körkort. Detta startar under första perioden och den bestod således också av kvällsplugg (teori) samt körlektioner (på arbetstid).

Sälen-resan
Enligt tradition annordnas en resa till Sälen för alla gamla och nya traineer. Vi hyr en Scania-buss som kör oss till Sälen där Scania har boende som anställda kan hyra. När vi var där var det i princip alla från vårt år och året innan som deltog. I Sälen åkte vi skidor, besökte ett spa och umgicks. På vägen upp gjorde vi ett studiebesök på Leax i Falun.
img_9858

Seminarieveckor
Under trainee-tiden har vi seminarieveckor. Det är veckor som vi traineer turas om att planera (föreläsningar, aktiviteter etc) och så blir det som en introduktionsvecka fast med skillnaden att vi planerat veckan själv samt att veckan har ett tema. Jag var med i gruppen som planerade första seminarieveckan, till det fick vi 4 timmar i veckan av arbetstiden att planera.

Trainee-gänget 2016/2017 iförda nyinförskaffade V8-kepsar under den första seminarieveckan i december.

Trainee-gänget 2016/2017 iförda nyinförskaffade V8-kepsar under den första seminarieveckan i december.

Period 2
Jag är i denna period nu och började förra veckan så jag har inte så mycket att berätta om det ännu. Jag befinner mig i alla fall på Scanias projektkontor där jag har fått en uppgift i ett redan existerande projekt.

En vecka på Volkswagen
Veckan efter vi slutat Period 2 (sista veckan i april) åker hela trainee-gänget till Tyskland och Volkswagen. Tidigare år har Traineerna åkt till Cambridge för att plugga språk en vecka.

Period 3
Utlandsperioden! Här fick vi välja mellan att göra praktik på en marknadsenhet eller på en produktionsenhet. Under varje rubrik fanns ett antal länder att välja mellan. Vi fick då göra tre önskningar om länder och så fick vi, runt lucia, veta vart vi skulle åka.

Det är inte nödvändigt att åka under Period 3 men de flesta traineer åker då och det passade bäst för mig att åka den perioden med. Perioden sträcker sig från 1 maj till mitten av juli, då semestern sedan börjar. En av traineerna är exempelvis på sin utlandsperiod i Malaysia redan denna period, det kan ni läsa mer om här.

Jag kommer att åka till en marknadsenhet i Prag!

English//
The 2017/2018 trainee program is going to look a bit different than mine. I for example only have one practice period abroad but next year everyone is going to have two. However, I want to spent this blogpost explaining my trainee periods even though it may differ from what the new applicants are going to experience.

First period everyone spends at their home department. Mine is in a team of local production technicians at the Engine Assembly. There I overtook another production technician in my groups daily work tasks concerning a specific area of the Engine Assembly. I also had days of practice at other departments around the engine assembly.

The practice periods are determined together with your immediate supervisor.

The first six weeks of the program was Introduction. It consisted of three weeks of lectures to gain some Scania-knowledge and three weeks of assembly practice at the different production units.

During the program we have different seminar-weeks. We take turns in organizing them (we get about 4 working hours per week to do this) and the result is similar to the first Introduction weeks.

The first practice period was also filled with truck driving lessons, since if you are a Scania-trainee, you also get the opportunity to take a C driving licence.

At the beginning of December, we went to Sälen with the older trainees. On our way to Sälen, we stopped at Leax in Falun for a study visit.  In Sälen we skied, went to the spa and just got to know the other trainees better.

I am currently on my second practice period which is at the Scania Project Office. The third practice period is going to be spent in Scania CER (in Prague) at a Market and Communications unit.

Ansök här innan 31 januari/Apply here before January 31!

COMMENTS: 0

Comments and trackbacks are moderated. Read our moderation policy for further information.Please check the form fields.