Ny SEP-blogg on the block

Ny SEP-blogg on the block

Hej och välkomna till min blogg!

Tanken med den är att jag ska berätta allt, eller i alla fall mycket, om vad jag gör under min tid på Scania Engineer Program (SEP). Jag går spåret R&D Mekanik och har en bakgrund från mestadels KTH med många kurser i mekanik inblandat, så valet av spår för mig var ganska självklart. Förra årets SEP-bloggare (Anna Eldered & Caroline Heidenreich) satt på Produktion & Logistik respektive Systemutveckling, så jag kan rekommendera att kika in där om man är nyfiken på de spåren specifikt. Samtliga blogginlägg för SEP hittar du här!

Jag skriver detta i slutet av september, efter att ha varit på Scania i fem veckor. Det är med andra ord mycket som redan hänt, innan den här bloggen fanns. I och med detta kommer jag försöka skriva något inlägg för att sammanfatta den första tiden. Bloggen kommer handla mycket om vad jag (och kanske mina SEP-kollegor) kommer få göra under dessa 10 månader. Önskas mer information om upplägget kring programmet, inklusive en tidslinje över året så går det att läsa på Scania Engineer Program.

Just nu är jag mitt inne i det första av fyra teoriblock som i detta fall fylls med mestadels CATIA men även lite annat. Det känns väldigt skönt att inte kastas in i någonting utan att få en grundläggande genomgång i hur CAD och annat ska göras, innan man drar igång för fullt.

Nu har ni fått en kort introduktion om mig och bloggen. Om något särskilt saknas eller är önskvärt att ta upp i bloggen går det att lämna kommentarer här nedanför! Vilka grejer de hittar på!

COMMENTS: 0

Comments and trackbacks are moderated. Read our moderation policy for further information.Please check the form fields.

Add a comment: