10 anledningar att vara med i Scania student intro

10 anledningar att vara med i Scania student intro

1. För att få en chans att testa och sätta Scania på prov utan faktiskt ta en anställning. Genom SSI (Scania Student Intro) får du en väldigt verklig bild hur Scania faktiskt ser ut på insidan. Du kanske kommer bli frälst (dvs bli en så kallad “scanianit”) och supertaggad på att ta ett riktigt jobb när du är klar. Eller så kände du att det inte var något för dig. Men utan att testa kommer du aldirg veta.

2. Du får 23 (eller vänta du kommer få ännu fler med den nya inriktningen, det blir 23+8=31?) nya värdefulla kontaker som är i samma fas i livet som du. Fast jag skulle inte kalla min 23 för kontaker, snarare vänner som man har väldigt kul med, men som även fungerar som företagskontaker i framtiden (och nu om man behöver någon som ska förklar motordelar eller styrsystem)

3. Du får en massa inside kontakter på Scania. Dels Malin och Susanna och de går inte av för hackor ;). Dels alla du lär känna under sommarjobbet. Alla du lär känna under helgerna. Och alla du lär känna under exjobbet. Och din mentor. Och kanske din mentors kollegor. Och de andras mentorer. Och de andras mentorers kollegor…. Ne kanske inte så långt bak, men nästan.

4. Du slipper CV-hetsa under våren för att hitta ett bra sommarjobb, Det ingår 😉

5. Du slipper CV-hetsa under hösten för att hitta ett exjobb. Programmet ger dig massa stöd och hjälp för att hitta ett exjobb. Det ingår 😉

6. Du får åka lastbil! (Skulle vilja gå om SSI så jag får åka lastbil igen)

7. Du får en bra bild över vad man gör på forskning och utveckling, de olika tjänster som finns och vilka möjligheter du har.

8. Du lär dig saker som gäller i verkligheten och får en inblick i hur mycket (eller lite) du kommer få använding av din kurser från skolan.

9. Du får kännedom om andra områden på Scania, som exempelvis Inköp och Produktion. Du kanske hittar något du inte visst du brann för.

10. Du kommer ha sjukt kul! Särskilt de fyra helgerna. Den roliga känslan man har när det snart är dags för en SSI-helg går inte att beskriva med ord. Det måste upplevas!

 Senaste helgen var vi på Tom Tits och vårat lag vann tom tits tävlingen. Sjukt stolt! 🙂

 

 

COMMENTS: 0

Comments and trackbacks are moderated. Read our moderation policy for further information.Please check the form fields.