Produktionsplanerare till motorbearbetning, Södertälje (DM)

Motorbearbetningen DM, tillverkar komponenter till Scanias motorer. Vi befinner oss just nu i en period av många spännande utmaningar och söker dig som vill ha ett spännande arbete i en dynamisk produktionsmiljö med goda utvecklingsmöjligheter.

Då en av våra medarbetare inom produktionsplanering går vidare till nya utmaningar söker vi nu en produktionsplanerare.

Arbetsuppgifter
Som produktionsplanerare inom DM ansvarar du för ge verkstadens olika produktionsavsnitt bästa möjliga förutsättningar att arbeta utjämnat genom en förutsägbar och uppnåbar plan. Det är du som sätter takten. Du har dagliga kontakter med såväl de producerande avdelningarna som våra kunder, leverantörer och övriga logistikfunktioner. Som produktionsplanerare på DM kommer du att vara spindeln i nätet, planera produktionen både på kort och lång sikt. Du förväntas dessutom att planera och driva aktiviteter för att ständigt förbättra ditt och gruppens resultat.
 
Din Profil
Vi söker dig som har akademisk utbildning inom logistik eller produktion och/-eller har flerårig erfarenhet av planering eller logistikutveckling. För att lyckas i ditt uppdrag behöver du vara analytisk och kommunikativ samt klara av att fatta snabba beslut. Goda kunskaper i Office-paketet, liksom svenska och engelska i tal och skrift är en förutsättning. Du behöver dessutom ha mycket goda kunskaper i Excel. SQL-programmering är meriterande.
 
Tidigare erfarenheter av produktions- och lagerhanteringssystem är meriterande.
 
Som person är du är självständig, drivande och ansvarstagande. Du är strukturerad med god förmåga att samarbeta i grupp samt trivs med att fördjupa dig i detaljer såväl som att tänka helhetsperspektiv.
 
Vi erbjuder
Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, lunch till reducerat pris och mycket mer. Bor du i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Jobexpress.
 
Ytterligare information
Om du är intresserad och vill veta mer om tjänsten, vänligen kontakta Frida Björklund (Gruppchef Planering), 08-553 540 64, alt. Marcus Ruud (Logistikchef) 070 608 13 78.
 
Ansökan
Din ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior.
Urval kommer att ske löpande. Scania använder sig av tester som är en del av rekryteringsprocessen.

Gör din ansökan via http://www.scania.com/group/en/available-positions/ för att vi ska få korrekta uppgifter. I de fall det uppstår problem med att registrera din ansökan på scania.com så kan du maila din ansökan till kandidatbokning@scania.com
OBS! Ange Scanias Job Id 20174193 i ämnesraden. Bifoga ditt CV, personligt brev samt relevanta betygskopior (endast i word eller pdf-fomat). Vi behöver också ditt fullständiga namn, adress, e-post och mobilnummer för att kunna registrera din ansökan. Ofullständiga mailansökningar kommer vi ej kunna hantera.

About the job

  • Title: Produktionsplanerare till motorbearbetning, Södertälje (DM)
  • Business area: Production
  • Country: Sweden
  • City: Sodertalje
  • Last application date: 2017-10-01
  • Job Id: 20174193

About Scania

Scania ingår i Volkswagen Truck & Bus GmbH och är en av världens ledande tillverkare av lastbilar och bussar för tunga transporter samt industri- och marinmotorer. En växande del av verksamheten är service- och tjänsteutbudet, som garanterar Scanias kunder kostnadseffektiva transportlösningar och hög tillgänglighet. Scania erbjuder också finansiella tjänster. Scania är verksamt i ett hundratal länder och har 44 000 anställda. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige. Tillverkning sker i Europa och Sydamerika med möjlighet till globalt utbyte av såväl komponenter som kompletta fordon. Under 2015 uppgick faktureringen till 95 miljarder kronor och resultatet efter skatt till 6,8 miljarder kronor Scanias pressreleaser finns på www.scania.com/group