Utvecklingsingenjör Batterimaterial Scania R&D

En av våra utvecklingsingenjörer går vidare internt i ny befattning vilket innebär att Nu söker vi Dig som vill medverka till att utveckla framtidens energilager för att reducera CO2-avtrycket för våra produkter och på så sätt bättre hushålla med tillgängliga resurser.

Inom Scania Materialteknik finns ca 50 materialingenjörer där ca 30% är forskarutbildade. Vi utvecklar Scanias produkter genom att använda vår kunskap i produktutvecklingsprojekt men även vidareutveckling av ny materialkunskap för framtidens produkter genom materialtekniska förutvecklingsprojekt.

Dina arbetsuppgifter
Arbetsuppgifterna består i huvudsak i att vägleda Scanias utvecklingsingenjörer med materialteknisk kunskap för energilager. För att uppnå detta, måste kunskapen hela tiden utvecklas genom interna och externa utvecklingsprojekt. En viktig del för Scania Materialteknik är att tillhandahålla materialtekniskt lab internt. Här får du en nyckelroll! Materialtekniska utredningar är en viktig del i utvecklingsprocessen för att tex. skaffa kunskap om orsak till defekta batterier eller genomföra konkurrentanalyser. Ibland måste vi ta hjälp från externt laboratorium. Den ena dagen blir inte den andra lik!

Din profil
Vi tror att du, relativt nyligen, avslutat din forskarutbildning men även erfarna civilingenjörer välkomnas att söka. Du bör ha tydliga kunskaper om materialkoncept som är tänkbara som energilager för fordon samt kunskaper inom elektrokemi.
Du har stor initiativförmåga, drivande samt gillar att arbeta självständigt och har lätt för att samarbeta med andra. Är kundorienterad och utåtriktad och kan representera Materialteknik internt på Scania och externt mot högskolor, institut och företag som vi samarbetar med. Du behärskar engelska och svenska i tal och skrift, tyska är meriterande.

För mer information
Kontakta Lars Gunnarsson, 08-553 51490 (gruppchef) 

Vi erbjuder
Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. Bor du i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Jobexpress.
 
Ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior.

About the job

  • Title: Utvecklingsingenjör Batterimaterial Scania R&D
  • Business area: Research and Development
  • Country: Sweden
  • City: Sodertalje
  • Last application date: 2017-10-01
  • Job Id: 20173605

About Scania

Scania ingår i Volkswagen Truck & Bus GmbH och är en av världens ledande tillverkare av lastbilar och bussar för tunga transporter samt industri- och marinmotorer. En växande del av verksamheten är service- och tjänsteutbudet, som garanterar Scanias kunder kostnadseffektiva transportlösningar och hög tillgänglighet. Scania erbjuder också finansiella tjänster. Scania är verksamt i ett hundratal länder och har 44 000 anställda. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige. Tillverkning sker i Europa och Sydamerika med möjlighet till globalt utbyte av såväl komponenter som kompletta fordon. Under 2015 uppgick faktureringen till 95 miljarder kronor och resultatet efter skatt till 6,8 miljarder kronor Scanias pressreleaser finns på www.scania.com/group